Terapii alternative

#sauna #detoxifiere #baie turceasca #hammam

Pasi esentiali pentru purificarea organismului

Pentru o sanatate puternica si pentru o piele frumoasa, este necesar un proces de purifiere a organismului, cu atat mai mult cu cat sezonul rece tocmai s-a incheiat, iar acum ne pandesc parca tot felul de depresii, astenii sau raceli.


Este foarte important sa acordam mare atentie ingrijirii noastre exterioare, cat si celei interioare, pentru ca totul sa fie bine pus la punct, iar noi sa ne aflam intr-o forma excelenta.


Cum putem face acest lucru?


Iata 3 pasi esentiali pentru a avea un corp mai sanatos si o stare spirituala mai buna:


Detoxifierea organismului


Toata lumea vorbeste despre detoxifierea organismului si despre efectele sale miraculoase. Este adevarat! Un regim alimentar cat mai sanatos, lipsit de grasimi si alte ingrediente chimice (indulcitori, conservanti etc) te va face sa te simti mai bine, sa ai mai multa energie si sa arati mai bine.


Asadar, macar doua saptamani, incearca sa mananci doar produse naturale : multe fructe, legume si salate proaspete, lactate (daca nu poti manca lactate proaspete, incearca macar sa le cumperi pe cele mai putin procesate si cu cei mai putini aditivi alimentari ), sa bei multe lichide (apa si ceaiuri indulcite cu miere). De asemenea, evita prajelile si carnea grasa. Opteaza, mai degraba pentru carnea de pui, la gratar sau fiarta sau pentru peste.


O astfel de dieta, va grabi detoxifierea si regenerarea organismului, dar va ajuta si la infrumusetarea pielii .


Fa sport


Dieta sanatoasa si efortul fizic merg mana in mana. Ambele ajuta la detoxifierea intensa a organismului, iar sportul intareste sistemul imunitar si contureza mai bine formele corpului tau.


Asadar, incearca sa faci miscare de cel putin trei ori pe saptamana, indiferent ca este vorba de jogging, tenis, inot sau fitness.


Mergi la sauna sau baie turceasca


Sauna
sau baia turceasca sunt doua terapii care te ajuta sa scapi de toxinele acumulate de-a lungul timpului in organism si sa elimini impuritatile de la nivelul pielii. O sedinta de sauna, o data pe saptamana, te va face sa te simti ca nou, atat la interior cat si la exterior. Mai mult decat atat, in cazul in care sauna se face cu uleiuri esentiale (de obicei eucalipt) vei fi ferit de eventualele raceli sau depresii, ajutandu-te sa te relaxezi foarte mult.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare