Terapii alternative

#beneficii miere de manuka # miere de manuka

Mierea de Manuka – beneficii nenumarate pentru sanatate

Adusa in tara noastra tocmai de pe meleagurile indepartate ale Noii Zeelande si Australiei, mierea de Manuka a devenit rapid cunoscuta si apreciata atat datorita gustului delicios, cat mai ales datorita numeroaselor sale proprietati benefice pentru organism. Asa cum ti-ai dat seama, in acest articol vom vorbi despre mierea de Manuka si beneficiile sale pentru sanatate.

 

Comparativ cu sortimentele de miere traditionale, cea de Manuka originala este mult mai complexa, cumuland proprietati antibacteriene, antimicrobiene, antivirale, antioxidante, antiseptice, antiinflamatorii si antifungice. De altfel, in urma realizarii mai multor studii stiintifice extrem de riguroase, aceasta este considerata singura miere medicinala din lume, certificata si recunoscuta de catre autoritatile medicale.

Mierea de Manuka: proprietati si beneficii

inainte de a vorbi despre mierea de Manuka si proprietatile miraculoase pe care le are, trebuie sa ne lamurim de ce este atat de speciala. Ei bine, unicitatea sa este data de MGO, un factor care indica nivelul de metiglioxal (o substanta care are proprietati antibacteriene si care exista doar in doze extrem de reduse in sortimentele de miere traditionale).

Astfel, cu cat factorul MGO este mai ridicat, cu atat proprietatile antibacteriene ale acestui produs apicol sunt mai mari, iar pretul mierii de Manuka creste:

  • MGO 100+: nivel antibacterian mai redus, indicat pentru sustinerea sistemului imunitar, in afectiuni usoare si de scurta durata (raceli, dureri in gat etc.);
  • MGO 250+: nivel antibacterian mediu, recomandat pentru tratarea infectiilor cu microorganisme bacteriene si fungice;
  • MGO 400+: nivel antibacterian ridicat, ideal pentru afectiunile acute sau cronice, cu o rezistenta sporita la tratamentele clasice;
  • MGO 550+: nivel antibacterian foarte ridicat, potrivit in cazul unor infectii foarte rezistente.

Sa ne intoarcem la subiectul acestui articol, respectiv la beneficii si proprietati, si sa vedem in ce afectiuni putem folosi acest adjuvant-minune! Astfel, acest tip de miere:

Lupta eficient impotriva infectiilor cu stafilococ

Considerata unul dintre cele mai puternice antibiotice naturale, datorita peroxidului de hidrogen din compozitia sa, mierea de Manuka poate trata infectiile provocate de bacterii si fungi mai bine decat antibioticele conventionale – are o eficienta chiar si de 50 de ori mai mare decat acestea din urma! in spectrul bacteriilor si fungilor ce pot fi distrusi cu ajutorul acestui produs apicol unic in lume se afla: E.coli, Staphylococcus aureus, Streptococcus faecalis, Helicobacter Pylori Escherichia coli (E. coli), Salmonella typhimurium, Methicillin-resistant Staphylococcus aureus (MRSA), Vanocomycin-resistant Enterococci (VRE) etc.

Trateaza afectiunile gastro-intestinale

Aciditatea, refluxul gastric, arsurile la stomac si chiar parazitii intestinali sunt probleme de sanatate care pot fi rezolvate prin consumarea acestui superaliment.

Sustine imunitatea si previne infectiile respiratorii

Oboseala, migrenele, durerea in gat sau infectiile frecvente ale sistemului respirator sunt semne ale unui sistem imunitar slabit. Pentru prevenirea, ameliorarea si tratarea acestor probleme acute, precum si a altor afectiuni cronice (sinuzita cronica, rinita, astm, tuse cronica/tabagica, pneumonie, bronsita cronica), se poate folosi cu succes acest produs.

Imbunatateste sanatatea orala

Acest super-aliment sustine, de asemenea, sanatatea orala, datorita proprietatilor sale antimicrobiene: impiedica formarea placii dentare si a cariilor, reduce sangerarea gingiilor si previne aparitia paradontozei.

Amelioreaza acneea si eczemele

Chiar si cele mai dificile probleme ale tenului pot fi rezolvate cu ajutorul acestui tip de miere. De pilda, daca ai acnee, acest remediu natural va accelera procesul de vindecare a pielii, va reduce roseata si va indeparta petele, curatand porii si impiedicand dezvoltarea bacteriilor.

Vindeca ranile si arsurile

Aplicata pe arsurile si ranile usoare, mierea de Manuka originala va accelera vindecarea lor. Alte afectiuni ale pielii in cazul carora acest tip de miere actioneaza eficient sunt: dermatitele, psoriazisul, plagile chirurgicale infectate, ulceratiile pielii, foliculita, herpesul, iritatia de scutec etc.

Daca vrei sa profiti din plin de nutrientii pretiosi si de proprietatile vindecatoare ale acestui aliment-minune, viziteaza magazinul online al celor de la Republica BIO si vei gasi miere de Manuka originala, certificata, disponibila intr-un numar mare de sortimente adaptate necesitatilor tale. Pentru mai multe detalii despre produs si pretul acestuia, intra pe republicabio.ro!

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare