Terapii alternative

Mezoterapia, injectia de... sanatate

Desi a fost descoperita in anii ’50, mezoterapia a inceput sa se dezvolte ca tehnica universala de tratament in ultimii 10 ani, prinzand contur din ce in ce mai mult si la noi in tara.

 

Concluzia la care au ajuns specialistii este faptul ca aceasta metoda terapeutica stimuleaza circulatia sangvina si limfatica, prezinta efecte analgezice, antiinflamatorii si de relaxare a musculaturii.

Concret, mezoterapia consta intr-un tratament medical simplu, bazat pe injectarea unor doze foarte mici de medicamente sub piele, in mai multe puncte din corp in locul afectat. Acul de sange este introdus exact in zona cea mai dureroasa, in locurile reflexogene. Mezoterapia poate fi utilizata atat in scopuri cosmetice, cat si medicale.

Indicatii terapeutice

Utilizata pe scara larga in ultima perioada, mezoterapia este secretul tratarii afectiunilor de natura estetica. Cu alte cuvinte, este folosita impotriva caderii parului, a acneei, a vergeturilor si a celulitei, in atenuarea ridurilor, pentru modelarea formei fetei si a corpului, pentru redarea aspectului proaspat si tanar etc.

Insa, nu numai problemele de natura estetica sunt tratate cu ajutorul mezoterapiei. O serie de alte afectiuni se dovedesc a fi „invinse” prin aceasta tehnologie:

  • reumatism, artroza, probleme musculare etc;
  • astm bronsic, sinuzita, rinita si alte afectiuni respiratorii ;
  • varice, maini si picioare reci , senzatia de picioare grele;
  • dureri de cap, migrene, nevralgii etc.

Nedureroasa si nu necesita internare

Desi la prima impresie pare o metoda simplu de aplicat, este obligatoriu sa fie practica numai de catre persoane avizate, in principiu de catre medici. Totusi, mezoterapia nu este dureroasa, iar pacientul poate pleca imediat acasa, putand chiar sa-si reia activitatea zilnica.

Foarte rar sunt semnalate efecte secundare, insa uneori pot aparea reactii alergice la ingredientele din preparatele medicamentoase utilizate. Totusi, persoanelor care sufera de afectiuni oncologice, sindrom hemoragic, boli acute, diabet nu le este recomandata aceasta metoda de tratament.

 

Aboneaza-te la Newsletter-ul de Sanatate Acasa.ro ca sa afli cum iti mentii sanatatea si frumusetea.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare