Terapii alternative

#combaterea stresului #masaj #stres #pasiflora

Metode naturale de eliminare a stresului

Internetul, telefoanele mobile, termenele limita de la serviciu, problemele amoroase sau financiare sunt doar cateva dintre sursele de stres cotidiene. Incearca sa adopti un stil de viata sanatos , renunta la alimentele nesanatoase, fa mai multa miscare si ohihneste-te.
 

Trateaza-te cu Pasiflora


Pasiflora a fost folosita de sute de ani ca remediu natural pentru anxietate si insomnie. Recent insa s-a descoperit ca aceasta planta are efecte similare medicamentelor folosite penrtu tratarea stresului.

Pasiflora mareste nivelul anumitor substante chimice din creier care te fac sa te simti mai relaxat. Aceasta planta este disponibila intr-o varietate de forme: infuzii, ceaiui, extracte lichide sau tincturi.

Pasiflora nu este recomandata copiilor si femeilor insarcinate sau care alapteaza.
 

Relaxeaza-te cu un masaj


Masajul a fost folosit inca din cele mai vechi timpuri pentru eliminarea stresului. Chinezii au folosit masajul pentru deblocarea cailor energetice ale organismului. In acest fel sanatatea era imbunatatita.

In zilele noastre poti folosi masajul pentru a relaxa musculatura, pentru a reduce durerile si pentru a imbunatatii circulatia sangelului.

Gaseste maseuri profesionisti si saloane de masaj online pe www.cautmasaj.ro.
 

Fa o pauza


Pentru a scapa de stres si a te relaxa este indicat sa faci zilnic cate o sesiune de meditatie de 15 - 30 de minute. Meditatia este o activitate pe care o poti desfasura oricand, nu costa nimic si te va relaxa instant.

Tot ce trebuie sa faci este sa petreci cateva momente in liniste. Nu te gandi la nimic sau incearca sa te concentrezi asupra respiratiei tale. Inspira si expira incet.
 

Nu uita de sport


Fie ca mergi la fitness, aerobic sau alergi prin parc, sportul este o metoda extraordinara de eliminare a stresului. In acelasi timp vei avea si cateva momente doar pentru tine si gandurile tale.

Sportul ajuta la eliberarea de endorfine in creier, ceea ce duce la imbunatatirea starii tale. De asemenea, sportul previne obezitatea si alte probleme de sanatate.
 

Organizeaza-te


Organizarea activitatilor si obiectelor din jurul tau iti va oferi control asupra vietii tale, dar si liniste si relaxare. Incearca sa iti faci liste cu activitatile zilnice pe care le desfasori. De asemenea, este indicat sa pastezi in ordine si locuinta.
 

Consuma alimente sanatoase


Este demonstrat faptul ca alimentele de tip fast food si junk food ajuta la instalarea depresiei. Fa ordine in dieta ta si adopta un stil de viata sanatos. Alimentele sanatoase precum proteinele si cerealele integrale imbunatatesc starea psihica si iti ofera energie de lunga durata.

Consuma afine, somon sau migdale pentru a elimina stresul. De asemenea, incearca sa reduci consumul de cafea, care duce la anxietate.
 

Limiteaza folosirea internetului si a telefoanelor mobile


Cel putin o zi pe saptamana incearca sa eviti contactul cu calculatorul, laptopul sau telefonul mobil. In acest fel vei elimina cateva dintre sursele de stres ale epocii moderne.

In acelasi timp vei avea mai mult timp pentru placrile tale si vei avea un somn mai odihnitor.
 

Nu pierde noptile


Somnul este cel mai important remediu natural impotriva stresului. Lipsa somnului duce la nervozitate, anxietate si iritabilitate. In acelasi timp, prea mult somn poate duce la depresie. Incearca sa gasesti echilibrul optim pentru tine.

Inainte de culcare evita consumul de alcool si mesele copioase. Fa o plimbare scurta si bea un ceai fierbinte de tei cu miere. Pentru un somn odihnitor consuma banane, alune, smochine sau lactate.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare