Terapii alternative

#masaj #masaj chinezesc #energie

Masajul chinezesc, un rasfat pentru trup si suflet

Masajul traditional chinezesc (Tui Na An Mo) face parte din metodele terapeutice din medicina orientala, veche de mai bine de 2000 de ani, alaturi de acupunctura si fitoterapie. Acest tip de masaj nu actioneaza doar asupra muschilor si a articulatiilor, ci favorizeaza circularea energiei vitale in tot corpul.

Ideogramele AN MO si TUI NA desemneaza toate tehnicile de masaj si de mobilizare efectuate cu ajutorul mainilor, in scopul armonizarii energiei: AN semnifica presiune; MO – miscare; Tui – apasare; Na – framantare. Cu ajutorul acestei metode terapeutice se stimuleaza functiile fiziologice, se disperseaza stresul si se imbunatateste circulatia sangvina. Masajul traditional chinezesc este asociat cu diverse miscari articulare si exercitii de gimnastica cu rol energetic.


Tehnicile de masaj indeparteaza durerile musculare
 

Potrivit filozofiei chineze, aceasta energie vitala denumita Qi se gaseste in univers, deoarece reprezinta forta care se afla la baza vietii. In corpul nostru, energia Qi circula de-a lungul a 12 canale, denumite meridiane, cu scopul a inviora organele si de ale mentine intr-o stare de sanatate foarte buna.

masajul chinezesc este eficient in special in tratarea durerilor musculare si articulare cauzate de practicarea unui efort fizic intens, de stres sau de imbatranirea corpului.
In urma efectuarii miscarilor viguroase de masaj, muschii si articulatiile se destind. Masajul traditional chinezesc permite o stimulare completa a sistemului osos si muscular.

Specialistul in masaj traditional chinezesc utilizeaza o mare diversitate de metode care variaza in functie de zonele supuse tratamentului, adaptate fiecarei persoane in parte. Terapeutul se bazeaza pe 300 de tehnici de masaj diferite, clasate riguros in functie de forta cu care se executa sau efectul pe care il au asupra organismului.

 

Unde poti beneficia de masaj chinezesc ?

 

Daca vrei sa incerci o experienta unica, vino astazi 5 mai si maine 6 mai la Zilele Portilor Deschise ANMO pentru a-i cunoaste pe Gao Chengshu si Gao Jian si poti beneficia de tratament gratuit. Profita de aceasta ocazie si incearca masajul, acupunctura si tehnicile speciale pentru indepartarea durerilor pe care specialistii chinezi le ofera.

Renumitii specialisti in medicina traditionala chineza va asteapta in perioada 5-31 mai la centrul ANMO, singurul salon de acest gen din Bucuresti. “medicina chineza sta la baza tuturor tehnicilor de masaj pe care le oferim. Fiecare pacient va primi solutia perfecta pentru problemele de sanatate pe care le confrunta. Gao Chengshu si Gao Jian si-au insusit tehnicile masajului si ale acupuncturii ca pe un mod de viata binefacator, atat pentru trup, cat si pentru minte. Aceasta este filosofia pe care doresc sa o impartaseasca tuturor pacientilor in timpul pe care il vor petrece la ANMO” a declarat Angela Stache , managerul centrului ANMO.

Sursa foto : oxyzen.fr

Gaseste maseuri profesionisti si saloane de masaj pe www.cautmasaj.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare