Terapii alternative

#crema de maini #maini crapate #maini uscate #piele uscata

Maini crapate? Remedii pentru o piele ca de catifea

Mainile crapate sunt o problema foarte frecventa pe care o putem rezolva insa cu serie de remedii, inclusiv unele preparate de tine din ingrediente naturale.

Mainile crapate si slab hidratate sunt o problema care afecteaza multe femei, nu numai iarna, atunci cand temperaturile sunt scazute. De exemplu, cand te speli foarte des pe maini cu sapunuri slab hidratante, pielea se usuca si se crapa.

Multa lume considera mainile ca pe o carte de vizita. Cum te ingrijesti de ele oglindeste respectul de sine. Mainile sunt insa si printre partile cele mai expuse agentilor externi si sufera cel mai mult pentru ca intra in contact cu tot ceea ce ne inconjoara.

Cauzele mainilor uscate si crapate

Pielea de pe maini este delicata si poate fi afectata de factori de mediu, cum ar fi frigul excesiv si praful. Chiar si folosirea detergentilor agresivi pentru curatarea locuintei, fara utilizarea manusilor de protectie, poate duce uscarea pielii si fisurarea ei.

Crapaturile apar cel mai des pe palmele mainilor si intre degete, dar si pe varful degetelor si in jurul unghiilor. Daca sunt insotite de mici taieturi si fisuri pot fi chiar dureroase.

Remedii pentru protejarea mainilor

Pentru a avea mainile hidratate, trebuie sa ai grija de ele in fiecare zi si sa iei cateva masuri de precautie. Incearca sa iti protejezi pielea mainilor purtand o pereche de manusi din lana atunci cand te expui la temperaturi reci sau unele de cauciuc cand lucrezi cu detergenti sau alti agenti care pot ataca pielea.

Sapun DIY. Cum poti preveni uscarea mainilor? In primul rand, spala-te mereu cu apa calda si usuca-ti mainile cu un prosop moale. Folositi sapunuri care nu ataca excesiv pielea. Daca nu ai identificat in magazine unul care sa te ajute, atunci iti poti face unul acasa. Amesteca 50 de grame de faina de migdale dulci, 20 de grame de ulei de migdale, 20 de grame de zeama de lamaie si 40 de grame de coniac. Folositi aceasta pasta pentru a-ti curata mainile, care vor fi moi si hidratate.

Crema pentru maini crapate. Pentru rutina ta zilnica, foloseste intotdeauna un hidratant bun, dimineata si seara. In acest fel, pielea va fi mai moale si mai elastica, prevenind astfel aparitia crapaturilor sau a efectului de piele aspra. Si crema ti-o poti face singura. Amesteca 200 de grame de faina de migdale dulci su 50 de grame de faina de migdale amare, 3 galbenusuri de ou si 400 de grame de miere. Incorporeaza ingredientele topindu-le la bainmarie. Atunci cand amestecul s-a racit, aplica-l pe maini. Intrucat nu adaugi conservanti, ar fi bine sa pastrezi crema de maini la frigider si sa o folosesti in cateva zile.

O alta crema hidratanta DIY poti face din 4 linguri de ulei de masline extravirgin, 20 de grame de ceara de albine, 5 picaturi de ulei esential de migdale si 20 de grame de apa de trandafir . Topeste ceara de albine intr-o baie de apa si adaugati uleiul. Dupa ce amestecul s-a racit, adauga apa de trandafir si uleiul esential, amestecand totul. Pastreaza crema in frigider si aplic-o in fiecare zi, dimineata si seara.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare