Terapii alternative

# leacuri naturiste #lidia fecioru #raceli #mandarine #portocale

Lidia Fecioru, leacuri naturale cu coji de portocale si manarine pentru raceli si probleme digestive

 

 

Lidia Fecioru a dezvaluit cateva leacuri naturale pe care le foloseste in tratarea racelilor, dar si pentru a preveni problemele digestive. Iar avantajul acestora este ca se pot face din ce ai deja prin casa.

 Coji de portocale si mandarine pentru raceli  

De fiecare data cand consumi o mandarina sau o portocala obisnuiesti sa arunci coaja? Ei bine, mai gandeste-te odata! Acestea pot fi folosite cu succes in tratarea racelilor, dar si in prevenirea problemelor digestive, afirma Lidia Fecioru. 

Desi putini stiu, cojile de portocale si mandarine au numeroase beneficii pentru santate. Fiind bogate in uleiuri esentiale, sunt deosebit de utile in caz de raceala, bronsita sau probleme digestive.

“Punem trei linguri de coaja uscata de portocala sau mandarina si o zdrobim, turnam doua pahare de apa fierbinte peste ea, lasam trei ore acoperit si apoi strecuram si bem acest ceai pentru bronsita si raceala”, a spus Lidia Fecioru la Antena 3.

Ai grija insa ca in momentul in care folosesti coaja de portocale sau mandarine sa alegi fructe bio, netratate cu pesticide.

Tinctura din coaja de portocale

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a mai precizat ca prepara o tinctura pe baza de coji de portocale si mandarine. Aceasta a precizat ca aceasta tinctura este buna pentru cresterea imunitatii, imbunatatirea tractului digestiv, dar si cresterea apetitului. 

„Se ia coaja de la o mandarina, se toarna 200 ml palinca buna sau alt alcool, se pune la intuneric o saptamana si se beau cate 20 de picaturi de trei ori pe zi, inainte de masa”, a mai spus Lidia Fecioru.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare