Terapii alternative

#relaxare #ulei esential #insomnie #levantica #ulei de levantica

Levantica: 6 intrebuintari practice

este o planta cu un parfum deosebit ce poate fi utilizata in mult mai multe feluri decat pentru a-ti proteja hainele de molii sau a-ti inmiresma casa. Ce intrebuintari ii mai poti da, descopera in continuare!

1 Remediu impotriva stresului

Florile de levantica , proaspete sau uscate, imprastie un parfum puternic, aromat, care are darul de a te scapa de stres. Pentru un efect instant, striveste cateva bucati de levantica intre degete si inspira incet si adanc mireasma patrunzatoare. Astfel, vei reusi sa te detensionezi, sa elimini anxietatea si sentimentele de panica in doar cateva minute.

Daca nu ai la indemana flori de levantica, te poti folosi si de uleiul esential din aceasta planta aromatica . Poti aprinde o lumanare cu parfum de levantica in casa sau picura cativa stropi de ulei esential pe inchieturi si pe clavicula. Inspirand adanc, vei avea parte de beneficii imediate.

2 Remediu pentru problemele pielii

Daca iti doresti sa iti tratezi problemele pielii cu ajutorul unui produs natural, in detrimentul medicamentelor din comert, afla ca levantica are proprietati si antifungice. Astfel, aceasta poate trata acneea, ameliora aspectul cicatricilor, vindeca ranile si arsurile solare, cat si psoriazisul.

Spre exemplu, pentru a ameliora durerea provocata de o arsura solara, adauga cativa stropi de ulei esential de levantica in apa dintr-un pulverizator, dupa care aplica amestecul pe zona afectata.

3 Remediu impotriva insomniei

Datorita proprietatilor sale relaxante, levantica te va ajuta sa iti imbunatatesti simtitor odihna. Te poti rasfata cu un masaj cu sau picura, inainte de culcare, cativa stropi din acest lichid pe perna. De asemenea, o alta modalitate utila de a te bucura de beneficiile acestei plante este aceea de a plasa un saculet cu flori uscate de levantica in interiorul fetei de perna.

Nu in ultimul rand, bucura-te de o inainte de culcare, in care ai picurat cativa stropi de ulei de levantica .

4 Repelent impotriva insectelor

In timpul verii, cand tantarii si alte insecte risca sa iti strice somnul, dar si distractia la un gratar in aer liber , foloseste cativa stropi de ulei de levantica pentru a te proteja. Atentie, insa: intrucat acesta va mari fotosensibilitatea pielii, asigura-te ca aplici crema cu factor de protectie solara ridicat si ca te feresti sa stai in bataia directa a soarelui.

5 Condiment pentru mancaruri

Te-ai gandit vreodata ca ai putea apela la levantica pentru a da o savoare deosebita preparatelor tale? Afla ca aceasta poate fi inclusa cu succes in prajiturele sau paine de casa - nu ai nevoie decat de o lingura de flori de levantica uscate.

6 Remediu pentru problemele parului

Un studiu a demonstrat ca uleiul de levantica este eficient in tratarea bolii cunoscute sub denumirea de alopecia areata, ce se traduce prin pierderea parului de pe scalp, in portiuni rotunde. Astfel, parul pacientilor care au aplicat ulei de levantica pe zonele afectate a inceput sa creasca masiv, in comparatie cu cei care nu au folosit acest remediu homeopat.

Sursa foto: riveroaklavender.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare