Terapii alternative

#cadere par #tratament par

Iti cade mult par? Iata 5 remedii naturale pe care merita sa le incerci

Expertii spun ca este normal sa pierdem intre 50 si 100 de fire de par pe zi. Asadar, nu trebuie sa te ingrijorezi daca gasesti fire ramase in peria cu care iti netezesti podoaba capilara. Totusi, trebuie sa stii ca o cadere brusca si masiva a parului necesita interventie de specialitate.

Pentru a ne pastra intacta podoaba capilara putem apela la o serie de remedii naturale care sa ajuta la intarirea radacinii firului de par si la stimularea cresterii parului.

Ulei de jojoba

Un scalp uscat vreme indelungata va capata matreata, iar parul nu va mai straluci si chiar va avea tendinta de cadere. Unul dintre cele mai bune remedii naturale in acest sens este uleiul de jojoba, care hidrateaza foliculii de par ai scalpului, facand parul sa fie sanatos si puternic. Acest ulei ajuta la regenerarea celulelor parului si nu lasa in urma niciun reziduu gras dupa ce parul a fost spalat. Incalzeste cateva picaturi de ulei in maini, maseaza scalpul, radacina parului, apoi lasa sa actioneze timp de 10-15 minute, dupa care spala-te pe cap folosind samponul si balsamul obisnuit.

Aloe vera

Aloe vera calmeaza scalpul iritat, creand un mediu sanatos pentru ca celulele parului sa se refaca. Aloe ajuta si la indepartarea sebumului, grasimea care infunda foliculii si impiedica parul sa creasca. Pentru a utiliza in mod eficient acest tratament natural impotriva caderii parului, maseaza scalpul cu gel pur de aloe vera sau cu un sampon pe baza de aloe vera.

Suc de ceapa

Ceapa este bogata in sulf, element care ii asigura parului rezistenta si elasticitate. De asemenea, imbunatateste circulatia sangelui si asigura foliculilor de par suficienti nutrienti. Ceapa are si proprietati antibacteriene, astfel ca ajuta la combaterea infectiilor scalpului care ar putea duce la caderea parului. Taie o ceapa mare in bucati, apoi zdrobeste-le intr-un blender. Pasta obtinuta strecoar-o printr-un tifon, iar sucul aplica-l la radacina parului masand bine scalpul. Lasa sucul de ceapa pe piele 15 minute sau chiar mai mult, daca suporti mirosul, apoi spala-te pe cap cu un sampon obisnuit.

Ulei de rozmarin

Uleiul de rozmarin are proprietati antiseptice, care ajuta la tratarea pielii capului, a matretii si a infectiilor - toate contribuie la caderea parului. Este, de asemenea, un tratament natural pentru caderea parului care actioneaza ca un stimulent puternic atunci cand este aplicat direct. In plus, uleiul de rozmarin are proprietati antibacteriene si antioxidante, ambele conducand la o regenerare vizibila a parului.

Usturoi

Intr-un studiu din 2007, cercetatori in domeniul dermatologiei au aratat ca aplicarea pastei de usturoi in zonele afectate de caderea parului, impreuna cu un tratament cu steroizi duce la o regenerare rapida a podoabei capilare. La fel ca ceapa, usturoiul este bogat in minerale si vitamine care hranesc radacina firelor de par si diminueaza pierderile.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare