Terapii alternative

#efecte echinaceea #echinaceea #echinaceea imunitate

Iei echinaceea zilnic? Ce se intampla in corpul tau. Efectele secundare ale consumului de echinaceea

Daca pandemia COVID-19 ne-a invatat ceva, este importanta cruciala de a avea grija de sanatatea imunitara. Si, odata cu sezonul racelii si al gripei, acum este momentul sa iti sustii sistemul imunitar pentru a te putea mentine sanatos si activ pe parcursul acestor luni mai reci. In plus, atunci cand te confrunti cu o boala, este esential sa te odihnesti suficient, sa bei multe lichide si sa folosesti remedii pe baza de plante pentru a te ajuta sa te simti mai bine. Un astfel de remediu pe baza de plante pe care unii il folosesc pentru a respinge sau scurta durata racelii comune sau a gripei este echinacea.

 

O planta medicinala a nativilor americani, popularitatea echinaceei rezulta din reputatia sa ca supliment pe baza de plante capabil sa ajute la stimularea sistemului imunitar, la reducerea simptomelor de raceala si gripa si la combaterea infectiilor.

Echinacea poate sustine sistemul imunitar

Echinacea este cel mai bine cunoscuta pentru beneficiile sale pentru sanatatea sistemului imunitar, in special pentru ca ajuta la reducerea simptomelor de raceala si gripa comuna. Cu toate acestea, cercetarile privind efectele echinaceei asupra sistemului imunitar ofera rezultate mixte. Unele studii arata ca planta poate diminua simptomele bolii si te poate ajuta sa te recuperezi mai repede, in timp ce altele sugereaza ca echinaceea nu are niciun fel de beneficii. Avand in vedere toate acestea, echinaceea este inca un remediu pe baza de plante sigur care nu strica sa incerci atunci cand simti ca te imbolnavesti de ceva.

Poate ajuta la prevenirea deteriorarii celulelor

Plantele de Echinacea sunt pline de antioxidanti - molecule care protejeaza celulele impotriva daunelor provocate de radicalii liberi, numite si "stres oxidativ". Radicalii liberi sunt substante daunatoare produse atunci cand organismul tau digera alimente nesanatoase sau este expus la substante chimice toxice. Un numar mare de dovezi indica faptul ca stresul oxidativ poate fi responsabil pentru mai multe boli cronice, inclusiv cancer, boli de inima si diabet. Din fericire, unii dintre antioxidantii care se gasesc in echinacea, cum ar fi flavonoidele, acidul cichoric, acidul rosmarinic, pot ajuta la impiedicarea radicalilor liberi de a face ravagii asupra sanatatii dumneavoastra celulare.

Poate imbunatati pielea si chiar reduce ridurile

Daca suferi de eczeme sau de alte afectiuni ale pielii, echinaceea te poate ajuta sa va rezolvi problemele de ingrijire a pielii. Intr-un studiu din 2017 publicat in Journal of Dermatological Science, cercetatorii au concluzionat ca cremele de ingrijire a pielii care contin extract de echinacea purpurea au imbunatatit simptomele eczemei si au ajutat la sanatatea generala a pielii. Un alt studiu mai mic, din 2010, publicat in International Journal of Cosmetic Science, a constatat, de asemenea, ca produsele de ingrijire a pielii care contin extracte de echinacea va pot hidrata pielea si chiar diminueaza aspectul ridurilor.

Poate cauza probleme la nivelul stomacului

Suplimentele de Echinacea sunt in general considerate sigure si au fost bine tolerate pentru utilizare pe termen scurt. Desi multe persoane au gasit echinaceea utila pentru ameliorarea pe termen scurt a simptomelor de raceala si gripa, nu se recomanda administrarea acestui supliment pentru o perioada indelungata de timp sau increderea in el ca un panaceu pentru orice si toate afectiunile. Potrivit lui Garcia, utilizarea pe termen lung a acestor suplimente poate declansa uneori efecte secundare adverse minore.

"Unele efecte secundare raportate ale unui consum prea mare pot fi probleme gastrointestinale, cum ar fi dureri de stomac sau greata", spune Blanca Garcia, RDN, dietetician nutritionist autorizat.

Concluzii finale

Asadar, data viitoare cand simti ca o raceala sau o gripa se apropie, administrarea de echinaceea ar putea fi de ajutor. Iar atunci cand surprinzi semne de imbatranire sau pete inestetice si inflamate de eczeme pe piele, aplicatiile topice ale produselor de ingrijire a pielii care contin echinaceea pot ajuta la readucerea pielii la gloria sa naturala si sanatoasa.  Cu toate acestea, atunci cand vine vorba de cele mai bune modalitati de a gestiona si de a trata aceste afectiuni, depinzand doar de un singur supliment pe baza de plante probabil ca nu va fi suficient pentru a le rezolva. Mentinerea unei diete sanatoase in mod constant, mentinerea hidratarii cu multe lichide, obtinerea unei perioade de odihna si alocarea de timp pentru a face exercitii fizice vor deschide cel mai probabil calea catre o recuperare rapida. Si, bineinteles, asigura-te ca te consulti cu medicul tau inainte de a lua orice tip de supliment.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare