Terapii alternative

#sanatate #medicament #terapie prin ras #ras #terapii alternative

Este rasul cel mai bun medicament? Nu intotdeauna!

O atitudine optimista si o portie zdravana de ras te pot ajuta sa depasesti cu mai multa usurinta dificultatile cu care te confrunti, chiar si cand vine vorba despre probleme de sanatate. Un studiu recent arata insa ca, in anumite circumstante, rasul este departe de a fi cel mai bun medicament.

Rasul, benefic si nu prea

Un studiu al cercetatorilor de la Universitea Birmingham si Universitatea Oxford, publicat recent in revista de specialitate The British Medical Journal, dezvaluie ca rasul poate avea un impact nociv asupra sanatatii.

Analizand date adunate din 1946 pana in prezent, oamenii de stiinta britanici au descoperit cateva cazuri surprinzatoare, de probleme de sanatate sau chiar decese, declansate de... ras.

Este vorba, printre altele, de cazul unei femei cu tahicardie care a lesinat si a murit dupa o portie de ras necontrolat. Cercetatorii au mai descoperit ca tot rasul poate duce la rupturi esofagiene si de cord, cat si la crize epileptice.

De asemenea, inhalarea prea rapida a aerului, in timpul rasului, poate duce la o criza de astm la persoanele care sufera de aceasta afectiune, tot rasetele copioase fiind raspunzatoare si de cazuri de incontinenta urinara si chiar si hernii.

Si totusi, care sunt beneficiile rasului?

In pofida acestor descoperiri, rasul din inima, sincer si natural, ramane un remediu excelent contra depresiei si a altor afectiuni. Pentru a identifica beneficiile rasului, cercetatorii britanici au trimis clovni la un spital pentru a-i inveseli pe pacientii internati.

Rezultatele acestui test au aratat ca rasul din inima, departe de a ingrasa, contribuie la scaderea in greutate, reduce glicemia la pacientii diabetici, scade rigiditatea peretilor vasculari si mareste chiar si fertilitatea feminina! In cel din urma caz, 36% dintre femeile care urmau tratamentele specifice procedurii de fertilizare in vitro au ramas insarcinate dupa vizita clovnilor, comparativ cu doar 20% dintre femeile din grupul de control.

Concluzia? Cercetatorii de la prestigioasele universitati britanice afirma ca descoperirile lor nu fac nimic mai mult decat sa arate ca afirmatiile conform carora rasul are doar beneficii ar trebui asimilate cu o doza de scepticism. Totusi, spun oamenii de stiinta, per total umorul este rareori nociv si are multiple efecte pozitive asupra sanatatii.

Sursa foto: laughteryoga.biz

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare