Terapii alternative

#tulburari digestive #remedii #ghintura galbena #readaptare munca # ciuperca Aspergillus

Din nou la serviciu? 5 remedii naturale pentru a fi in forma

Dupa vacanta binemeritata, a sosit momentul sa ne intoarcem la locul de munca. Sunteti pregatiti pentru a reveni in forta la programul de lucru, la trezitul de dimineata, la sedinte indelungate, la noi sarcini si proiecte? Sau mai degraba va simtiti total lipsiti de energie? Nu e de mirare. Potrivit psihologilor, dureaza intre 7 si 10 zile pentru a ne reintra in ritm dupa concediu si a ne readapta la programul zilnic de munca.
 
Aceasta perioada de tranzitie este adesea insotita de scaderea tonusului fizic si psihic, dar mai ales de tulburari digestive generate de stres si modificarea obiceiurilor alimentare. Exista insa solutii simple si naturale care va pot ajuta sa va adaptati la noul ritm de viata si sa faceti fata provocarilor de la serviciu.

Cum apar tulburarile digestive?

Sistemul digestiv este destul de vulnerabil si reactioneaza rapid la factori precum:

  1. alimentatia necorespunzatoare;
  2. consumul de alcool;
  3. stresul si anxietatea;
  4. efectul secundar al medicamentelor;
  5. lipsa activitatii fizice;
  6. boli si complicatii ale acestora.

Stresul intens din perioada de readaptare la programul de lucru se afla in topul factorilor nocivi pentru sistemul digestiv. Exista o relatie complexa intre sistemul digestiv si creier. Atunci cand creierul este supus factorilor de stres, acest lucru provoaca dezechilibre hormonale si perturba sistemul digestiv. De aceea, cand suntem stresati, ne confruntam cu: batai rapide ale inimii, cresterea tensiunii arteriale, lipsa poftei de mancare sau dimpotriva cresterea apetitului, mai ales pentru alimente bogate in calorii si dezechilibrate nutritional. Stresul poate provoca, pe termen scurt, dureri sau arsuri la stomac, greata, varsaturi, iar pe termen lung se poate ajunge la sindrom de colon iritabil, ulcer.

Alimentele nesanatoase, tentatii dupa vacanta

Pe langa stres, nu de putine ori, in perioada de readaptare la ritmul de munca suntem tentati a avea obiceiuri alimentare nesanatoase. Din cauza lipsei de timp pentru a ne prepara hrana sau, poate, nostalgia dupa zilele de relaxare ne determina sa consumam alimente greu digerabile precum cartofii prajiti, mezelurile, dulciurile si produsele de patiserie. Ca sa nu mai vorbim de cei care fumeaza peste masura si/sau isi ineaca tristetea intr-un pahar cu vin odata ce se intorc la munca din concediu. In aceste conditii se instaleaza lipsa de energie si disconfortul digestiv, care se manifesta prin: senzatie de prea plin, balonare abdominala, arsuri la stomac, dureri epigastrice, greata, eructatii, reflux gastro-esofagian, respiratie urat mirositoare, stare de oboseala. Aceste simptome apar din cauza faptului ca enzimele digestive si sucurile biliare, responsabile cu digerarea alimentelor, nu reusesc sa faca fata stilului de viata nesanatos.

Ajutor din natura in caz de stres si tulburari digestive

Natura ne pune la dispozitie o serie de enzime digestive si extracte din plante care participa activ la digestie si la starea generala de bine. Din aceasta categorie fac parte:

  1. enzimele naturale derivate din ciuperca Aspergillus
  2. extractele din Ghintura-galbena, Papadie, Armurariu si Ginseng-siberian.

Substantele vegetale naturale adaptogene ajuta organismul sa faca fata stresului si sa se recupereze. Enzimele digestive naturale si extractele din plante iau parte activa la digestie si la starea de bine generala.

Enzimele sunt catalizatori de proteine (activatori), care accelereaza de mii de ori reactiile chimice din organism. Cu cat enzimele sunt mai active, cu atat digestia este mai rapida, iar starea organismului este mai buna. Enzimele sunt produse in sistemul digestiv si sunt suplimentate din alimente crude sau proaspete. Cantitatea insuficienta de enzime poate fi compensata prin utilizarea suplimentara de enzime digestive naturale, care usureaza activitatea pancreasului si a ficatului si stimuleaza digestia.

Administrate in timpul meselor, enzimele din ciuperca Aspergillus previn aparitia tulburarilor digestive precum balonarea, senzatia de greata, eructatiile, durerile abdominale.

Actiunea enzimelor este consolidata de extracte din plante: radacina de Ghintura-galbena, radacina de Papadie, extract uscat din fructe de Armurariu, radacina de Ginseng-siberian. Acestea sustin sistemul digestiv, protejeaza celulele hepatice de toxine si au efect adaptogen, ajutand organismul sa faca fata factorilor de stres.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare