Terapii alternative

#plante medicinale #tratamente alternative #depozitare plante medicinale #tratamente neturiste

Depozitarea plantelor medicinale

Daca te-ai hotarat sa incerci si cateva remedii naturiste pentru sanatate ta, trebuie sa alegi intotdeauna cele mai bune conditii de depozitare. Este insa important si sa le depozitezi intr-un mediu propice, pentru a evita degradarea.

Depozitarea corecta a plantelor medicinale este esentiala, in caz contrar acestia isi pierd rapid eficienta.


Iata la ce trebuie sa fii atent:


1. Cumpara plante medicinale de calitate. Cumpara intotdeauna plante medicinale de calitate, in cantitati mici. Chiar daca sunt depozitate corespunzator, cantitatile mari de plante medicinale se pot deteriora daca nu sunt folosite la timp. Ai grija sa cumperi plantele medicinale de la un magazin specializat, cu produse in care poti avea incredere. De asemenea, ai grija si la diferentele mari de preturi. Acest lucru indica o calitate foarte proasta, iar produsul pe care il cumperi poate contine si alte ingrediente.

2. Pastreaza plantele medicinale in locuri racoroase. Plantele medicinale se pastreaza cel mai bine in locurile racoroase, departe de temperaturile ridicate si de lumina directa a soarelui. Caldura duce la evaporarea uleiurilor esentiale din plante, ceea ce face ca acestea sa isi piarda eficienta. Atunci cand depozitezi plantele medicinale, alege o camera si un dulap mai racoros.

3. Depoziteaza plantele medicinale in locuri uscate. Excesul de umiditate duce la degradarea plantelor medicinale si la mucegairea lor. Este astfel indicat sa alegi un loc uscat, dar bine aerisit. Daca plantele tale medicinale au mucegait, este indicat sa le arunci, deoarece pot fi periculoase pentru consum.

4. Depoziteaza plantele medicinale la intuneric. Lumina este nociva atat pentru plantele proaspete, cat si pentru cele uscate. Deterioreaza rapid calitatea ierburilor, care nu mai au aceleasi efecte benefice. De asemenea, lumina poate cauza diferite schimbari chimice care pot fi toxice pentru om. Pe langa pastrarea plantelor medicinale in locuri intunecoase, este indicat sa le depozitezi si in recipiente din sticla inchisa la culoare. Aceste recipiente impiedica penetrarea razelor de soare.

5. Pastreaza plantele medicinale in locuri aerisite. Plantele medicinale au nevoie si de spatii cu o buna circulatie a aerului. In acest fel se previne mucegairea si deteriorarea lor. De asemenea, pastreaza plantele in recipiente mici, al caror continut sa il folosesti cat mai rapid. Atunci cand depozitezi plantele medicinale in recipiente mari inseamna ca il vei deschide de mai multe ori, ceea ce va duce la deteriorarea plantelor.

6. Depoziteaza plantele medicinale in recipiente din sticla. Sticla este cel mai bun material pentru depozitatea plantelor medicinale. Plasticul emite fumuri care contamineaza si deterioreaza plantele.

7. Testeaza prospetimea plantelor medicinale. Chiar daca depozitezi plantele medicinale corect, acest lucru nu inseamna ca plantele vor avea o durata de viata nelimitata. Plantele medicinale potente au o culoare mai intensa si un parfum mai puternic. Daca observi ca plantele tale medicinale se ofilesc si isi schimba culoarea, este timpul sa le arunci. De asemenea, daca nu mai au un miros puternic, cu siguranta au expirat.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare