Terapii alternative

#leacuri naturale #tratare dureri #dureri ghenunchi #terapii naturiste #terapii alternative #dureri #tratare dureri articulare

Cum tratezi durerile de genunchi

Orice persoana se poate confrunta, la un moment dat cu o durere de genunchi, aparuta pe neasteptate, fie din cauza unui efort intens, fie in urma unei miscari bruste. Aceste dureri, care nu sunt cauzate de afectiuni grave, dar si cele produse de unele afectiuni cronice ale genunchiului pot fi combatute cu ajutorul unor remedii naturale. Iata care sunt cele mai rapide si eficiente leacuri.

Cataplasme cu argila

In cazul in care durerile sunt cauzate de osteoartrita, situatie intalnita mai ales la varstnici, din cauza deteriorarii articulatiilor, unele dintre cele mai bune remedii sunt cataplasmele cu argila.

Pune praful de argila intr-un vas, care sa nu fie de metal, apoi amesteca cu apa rece, pana obtii o pasta. O aplica pasta pe genunchi si bandajeaza cu un tifon. Lasa sa actioneze pana cand argila incepe sa se usuce. Spala-te cu apa calda, dar nu fierbinte. Si acupunctura da rezultate bune in acest caz.

Scapa de kilogramele in plus

Obezitatea este o alta cauza a durerilor de genunchi. La persoanele supraponderale, fiecare kilogram in plus pune de 3 ori mai multa presiune pe genunchi, de aceea apare durerea. Potrivit medicului reumatolog Roy Altman, de la Universitatea din California, Los Angeles, citat de health.com, persoanele care se confrunta cu astfel de probleme nu vor mai simti durere, daca slabesc minim 5 kilograme.

Tinctura de arnica

O miscare brusca, in timp ce urci scarile sau grabesti pasul ca sa prinzi autobuzul poate fi de ajuns ca sa faci o intindere de ligament la nivelul genunchilor.

Ca sa grabesti vindecarea, apeleaza la tinctura de arnica, care are proprietati antiinflamatoare si calmante. Imbiba un tifon in tinctura si aplica pe zona afectata. De asemenea, ca sa mai domolesti durerea, pune o punga cu gheata pe locul dureros timp de 20-30 de minute. Repeta procedura de trei-patru ori pe zi.

Ghimbir

Durerile aparute in urma suprasolicitarii genunchilor, in special dupa o sesiune intensa de exercitii fizice, pot fi calmate cu ajutorul ghimbirului. Acesta este bogat in gingerol, substanta cu proprietati antiinflamatoare, care ajuta la reducerea inflamatiei si la calmarea durerilor. Razde o radacina de ghimbir, si cu ajutorul unei comprefe din tifon, aplica ghimbirul pe zona dureroasa, de doua ori pe zi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare