Terapii alternative

#combatere insomnie #insomnie #autohipnoza

Cum te poti “trata” singur de insomnie

Insomnia reprezinta, la ora actuala, una dintre cele mai frecvente probleme cu care se confrunta omul modern, iar statisticile arata ca dormim cu 20% mai putin fata de acum 100 de ani, 30% din populatie se confrunta cu aceasta tulburare, iar femeile sunt de 2 ori mai predispuse la insomnie decat barbatii.

Motivele identificate de specialisti sunt diverse, insa cele mai des intalnite sunt stresul – supranumit si “boala secolului XXI”, dependenta tot mai mare de tehnologie si confuziile tot mai dese pe care le are creierul nostru atunci cand trebuie sa distinga ziua de noapte. “Toti acesti factori perturbatori ne tin treji, iar adeseori constatam ca nu reusim sa adormim decat la ora 3 dimineata, iar la ora 7 ne trezim foarte obositi si trebuie sa mergem la munca. in timp, insomnia are efecte foarte grave asupra sanatatii noastre, deoarece functiile neurologice nu au reusit sa se refaca in timpul somnului, vom lua in greutate si vom suferi de stari de anxietate, pierderi frecvente de memorie si lipsa de luciditate”, declara Angela Nutu, vicepresedintele Asociatiei Romane de Hipnoza.

In opinia specialistului, afectiunile sunt de putine ori de natura medicala. De cele mai multe ori nu reusim sa dormim din cauza factorilor psihologici, precum stresul. in acelasi timp, specialistii ne avertizeaza ca, inainte sa incepem sa luam somnifere fara prescriptie, trebuie sa identificam daca insomnia s-a instalat din cauze medicale sau psihologice, iar daca nu putem dormi din cauza stresului, atunci exista cateva metode rapide prin care ne putem relaxa si vom putea dormi linistiti chiar si 8-10 ore.

 
Care este cea mai eficienta metoda prin care putem scapa de insomnii?


Specialistii de la Asociatia Romana de Hipnoza folosesc, de cativa ani, autohipnoza ca metoda foarte eficienta si rapida prin care putem scapa de insomnii. Autohipnoza este extrem de simpla si de eficienta in acelasi timp, permitandu-ne atat sa ne relaxam profund cat si sa realizam transformari mentale si emotionale. O tehnica foarte simpla, care ajuta la un somn profund, este urmatoarea:

  1. Cu minim 30 minute inainte de somn, nu mai utiliza telefonul, tableta, computerul sau televizorul;
  2. Citeste o carte la o lumina difuza, cum ar fi lumina veiozei;
  3. Cand vrei sa dormi, inchide ochii si mentine atentia asupra respiratiei;
  4. Pune varful limbii pe gingia de sus, chiar deasupra dintilor si tine acolo tot timpul exercitiului;
  5. Expira complet pe gura si scoate un usor sunet cand faci asta;
  6. inchide gura si inspira usor pe nas numarand pana la patru;
  7. Mentine respiratie numarand pana la sapte;
  8. Expira complet pe gura numarand pana la 8 scotand acelasi sunet ca la prima expiratie;
  9. Repeta acest proces de patru ori;

In tot acest timp, trebuie sa mentinem mintea si atentia relaxate, ca si cum cu fiecare inspiratie, aducem o senzatie de moleseala fizica si mentala in trup si minte, relaxandu-te tot mai mult.

Autohipnoza este folosita, de asemenea, si pentru modificarea greutatii corporale, pentru a ne lasa de fumat, pentru a creste stima si increderea in sine, pentru a scapa de atacuri de panica, anxietate, fobii sau stres, pentru a gestiona sau a controla durerile, pentru a ne imbunatati viata sexuala sau sentimentala etc.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare