Terapii alternative

#cum scapi de herpes #tratament herpes

Cum se tratezi simplu si rapid un herpes

Aproape doua treimi din populatia lumii este infectata cu virusul herpes simplex de tip 1, arata rapoartele oficiale ale Organizatiei Mondiale a Sanatatii. Odata contractat, virusul herpetic ramane in organism toata viata si se poate reactiva in orice moment.

Plaga aparuta pe buza sau uneori chiar in zona narilor, pe mucoasa nazala nu este doar inestetica, ci si suparatoare. Apare initial o basicuta, iar zona din jurul sau se inflameaza si devine dureroasa. Dupa 24 de ore, numarul basicutelor creste. Dupa trei zile, aceste basici se sparg si formeaza o crusta, care dispare abia dupa 10 zile. Asadar, odata ce herpesul a debutat, dureaza 14 zile pana ce dispare. Asta daca nu intervii cu nimic asupra lui.

Pentru a preveni aparitia virusului, este foarte important sa ai un sistem imunitar puternic. Din pacate, din cauza alimentatiei haotie, dar si a stresului zilnic, imunitatea are de suferit. Implicit, si incidenta herpesului poate fi mai mare si vindecare mai de durata.

Cum scapi mai repede de herpesuri

Unul dintre cele mai eficiente tratamente antiviral este crema bazata pe aciclovir. Aceasta amelioreaza gravitatea simptomelor, grabeste vindecarea dar nu reprezinta o solutie permanenta. Adica nu elimina virusul din organism. Pentru eficienta maxima, aciclovirul trebuie administrat in primele 24 de ore de la aparitia herpesului.

Vei mai gasi in farmacii plasturi speciali anti-herpes care inhiba dezvoltarea necontrolata a virusului herpes simplex, ferind leziunea de contactul cu apa (care mentine umiditatea la nivelul leziunii).

Local, se poate aplica lidocaina, pentru atenuarea disconfortului prin prurit si intepaturi dureroase de la nivelul gurii.

Compresele cu infuzie de plante pot inlocui tratamentul cu alifii. Salvia este cea mai recomandata planta medicinala in acest caz. Se prepara o infuzie concentrata din 100 ml apa clocotita si patru lingurite de salvie, se imbiba o compresa si se tamponeaza zona de mai multe ori pe zi. Compresele cu zeama de lamaie au efect antiseptic si cicatrizant.

Tamponarea cu tinctura de propolis a zonei cu herpes duce in scurt timp la formarea unui strat de protectie, care permite inceperea procesului de vindecare. Propolisul are in compozitia sa siliciu, magneziu, aminoacizi si cobalt, dar si substante antibiotice care ii confera proprietati cicatrizante si antiinfectioase.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare