Terapii alternative

#tratare vergeturi #tratament vergeturi #cum scapi de vergeturi #vergeturi

Cum scapi de vergeturi

 

Pielea este cel mai mare organ al corpului, aceasta avand abilitatea exceptionala de a se intinde si contracta. Cu toate acestea, daca actiunea se realizeaza prea rapid, aceasta poate leza anumite tesuturi, ducand astfel la aparitia vergeturilor.

Intinderea pielii poate avea numeroase cauze cum ar fi cresterea in greutate, implanturi sau cresterea naturala datorata pubertatii, insa cea mai frecventa cauza de aparitie a vergeturilor este datorata sarcinii.

Vergeturile pot aparea atat la persoanele de gen feminin, cat si la persoanele de gen masculin si pot fi de obicei prezente la nivelul bratelor, soldurilor, sanilor sau la nivelul abdomenului.

Daca ai scazut in greutate sau ai adus pe lume un bebelus, este posibil sa ai si cateva vergeturi. Si chiar daca ambele cauze sunt motive de bucurie si mandrie, aceste linii deloc flatante te pot face sa te simti putin stanjenita.

Vestea buna este ca poti scapa de vergeturi folosind numeroase tratamente si remedii, multe dintre ele fiind realizabile si din confortul propriei case.

4 metode de a trata vergeturile

Chiar daca in multe cazuri vergeturile tind sa dispara de la sine odata cu trecerea timpului, exista si cazuri cand acestea sunt inca vizibile sau nu au disparut deloc. Pentru aceste tipuri de vergeturi, urmatoarele metode ar putea ajuta la tratarea lor:

Produse special concepute pentru acest scop

Exista numeroase produse create special pentru a trata sau a reduce vizibiltatea vergeturilor, multe dintre ele putand fi obtinute si fara prescriptie medicala.

Fie ca apelezi la un medic dermatolog care iti va recomanda un produs anume sau ca intrebi un farmacist, obtinerea acestor produse este foarte usor de realizat.

De la creme pentru vergeturi, la lotiuni sau unguente, produsele pot lua diferite forme, existand astfel numeroase optiuni, indiferent de preferinta. Poți întreba farmacistul tău despre aceste produse sau poți să le obții de la o farmacie online cum este farmacia Dr.Max.

Aloe vera

Aloe vera este o planta foarte populara atat in industria medicala, cat si in cea cosmetica.

Avand in vedere ca gelul de aloe este aproximativ 96% apa, extractul din aceasta planta are excelente abilitati de hidratare si vindecare a pielii.

Mai mult decat atat, aloe vera reprezinta si o sursa bogata de antioxidanti, aminoacizi esentiali si vitamine cum ar fi A, B, C si E, toate acestea ajutand la mentinerea sanatatii pielii.

Gelul se poate utiliza fie in combinatie cu alte ingrediente, fie de unul singur, acesta putand fi masat direct pe vergeturi si lasat 20-30 de minute, apoi inlaturat prin spalare cu apa calda.

Uleiul de cocos

Daca nu esti alergica la cocos, atunci uleiul de cocos ar putea sa te ajute la ameliorarea vergeturilor rosii.

Asemanator gelului de aloe vera, uleiul de cocos este si el un produs natural care hidrateaza si vindeca pielea. Ca urmare, utilizarea acestor doua ingrediente poate duce la obtinerea unui remediu mult mai benefic si potent.

Pentru a crea o pasta buna pentru vergeturi se poate amesteca intr-un bol gelul aloe vera proaspat obtinut cu doua linguri de ulei de cocos, pasta obtinuta putand fi aplicata zilnic in proportii mici pe zona afectata.

Ulei de migdale

Bogat in vitamina E si alti nutrienti esentiali, uleiul de migdale hidrateaza pielea, sustine sanatatea celulelor, reduce petele rosii si elimina vergeturile dupa o utilizare indelungata.

Un studiu realizat de Maryam Hajhashemi, Mahmoud Rafieian si multi altii, publicat in 2017 si intitulat "The effect of Aloe vera gel and sweet almond oil on striae gravidarum in nulliparous women" a concluzionat ca atat cremele cu aloe vera, cat si cele cu ulei de migdale pot reduce progresul vergeturilor si pruritul cauzat de acestea.

Toate metodele de mai sus plus multe altele, cum ar fi chirurgia cosmetica, terapiile cu laser sau tratamentul cu ultrasunete pot ajuta la tratarea vergeturilor. Cu toate acestea, trebuie insa analizate bine toate avantajele si dezavantajele fiecarei optiuni.

Din acest motiv este important de discutat prima data cu medicul specialist, inainte de a incepe orice plan de tratament, indiferent ca este unul natural sau invaziv.

Referinte:

Hajhashemi, Maryam, et al. The Effect of Aloe Vera Gel and Sweet Almond Oil ON STRIAE GRAVIDARUM in Nulliparous Women. 19 May 2017, www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/14767058.2017.1325865.

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/person-pouring-brown-liquid-on-white-ceramic-mug-7011406/

 Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului