Terapii alternative

#ameliorare dureri #terapii naturiste #dureri dentare #dureri

Cum poti sa ameliorezi durerile de dinti cu ajutorul leacurilor din natura

Durerile dentare pot aparea cand te astepti mai putin. Si cum este aproape imposibil sa dai fuga imediat la dentist, este important sa stii cum sa atenuezi durerea acasa. Iata cateva leacuri naturale, cunoscute pentru efectele benefice asupra durerilor dentare.

Ceapa

Leguma pe care gospodinele o folosesc ca baza pentru o multime de mancaruri poate fi inclusa si in trusa medicala de urgenta impotriva durerilor dentare. Ideal este sa mesteci o bucata de ceapa timp de 3-4 minute. Daca nu suporti aciditatea acesteia, atunci aplica o foaie de ceapa direct pe dintele dureros si pe gingia inflamata pentru 10-15 minute. Ceapa actioneaza direct asupra germenilor care au cauzat infectia, distrugandu-i.

Uleiul esential de cuisoare

Durerile cauzate de cariile dentare pot fi ameliorate cu ajutorul uleiului esential de cuisoare, intrucat acesta are puternice proprietati antibacteriene. Inmoaie o bucata de tifon sau de vata in uleiul de cuisoare, apoi aplic-o pe gingia inflamata. Las-o sa actioneze cel putin jumatate de ora.

Extractul de vanilie

Are o aroma dulce, ceea ce face din extractul de vanilie un remediu natural nu doar eficient, ci si foarte placut. Imbiba o discheta demachianta in extractul de vanilie si las-o sa actioneze pe locul inflamat timp de 10 minute, de doua-trei ori pe zi. Are un efect calmant. Extractul se gaseste la magazinele cu produse naturale.

Usturoiul

Durerile dentare provocate de infectii pot fi ameliorate si cu ajutorul usturoiului, care are proprietati antibacteriene si antibiotice, dar functioneaza si ca un anestezic. Curata 3-4 catei de usturoi si zdrobeste-i ca pentru mujdei, apoi pune-i intr-o bucata de tifon pe care aplic-o pe locul dureros jumatate de ora. Repeta tartamentul cateva zile, pana cand inflamatia scade.

Alte sfaturi utile

Clateste-ti gura cu o solutie formata din apa calduta – o jumatate de cana - si o lingura cu sare. Ajuta la ameliorarea durerii, dar este si un bun antiseptic.

Pune cateva cuburi de gheata intr-o batista si aplica compresa pe obraz, langa locul unde este localizata infectia dentara. Iti va calma rapid durerea.

Remediu al bunicii, care amorteste locul dureros, este tuica de pruna naturala: ia o gura de tuica si clateste-ti cavitatea bucala unul-doua minute.

Foto: homeremediesfortoothpain.net
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare