Terapii alternative

#activitati angajati #Team Wellness Time # stil de viata sanatos #wellness #teambuilding

Cum sa te distrezi in teambuilding cu apa plata, muay-thai si hipnoza

Daca in trecut teambuilding-ul era asociat, mai degraba, cu ideea de “team drinking”, la moda este Team Wellness Time (angajatii fac aerobic, zumba, muay-thay, invata despre nutritie, ba chiar participa la sedinte de meditatie si hipnoza). Fumatul este limitat si se bea doar apa plata si sucuri naturale. 

 

"Este mai mult decat un program destinat distractiei pe durata unui weekend. Imbinam munca in echipa cu stilul de viata sanatos si cream o tendinta general acceptata de catre participanti”, spune Alexandru Busila, psihoterapeut si trainer HPDI, companie de consultanta in domeniul resurselor umane, care a adus in premiera in Romania ideea de teambuilding axat pe wellness.

No drinking in teambuilding

Companiile romanesti au inteles aceste avantaje si au inceput sa investeasca mai mult in activitati de wellness – abonamente la fitness si aerobic sau cursuri de nutritie pentru angajati. “Anul trecut am avut peste 1200 de persoane in diferite programe de teambuilding, in care am inclus cu succes diverse activitati de wellness. Tocmai de aceea pot spune ca moda teambuilding-urilor cu nopti de petrecere si dimineti de mahmureala a apus. Noi ne concentram pe stilul de viata sanatos", mai spune Alexandru Busila.

Desteptarea la 7.00, tigarile la control!

Dar o viata sanatoasa cere si sacrificii. Intr-un Team Wellness Time, se da desteptarea la 7.00 dimineata si este urmata de o jumatate de ora de inviorare. Fumatul este limitat – ai voie la o singura tigara, o data la doua ore, intr-o camera special amenajata. In afara acestui interval, tigarile se confisca, iar camera este inchisa cu cheia.

In ciuda acestor provocari, programul este bine primit de catre participanti. “Se stie ca omul este o fiinta sociala. Tocmai de aceea, va fi predispus sa participe la un program de wellness cu atat mai mult cu cat si alti cunoscuti de-ai sai fac asta. Pe scurt, daca decidem sa mergem la sala sau sa ne schimbam alimentatia, avem mai multe sanse de a reusi daca prietenii sau colegii nostri fac acelasi lucru. In plus, in acest fel, apare un element pe care il vom avea in comun cu ceilalti. Asta inseamna noi teme de discutii, preocupari, stil de viata”, concluzioneaza Alexandru Busila.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare