Terapii alternative

#migrena #durere de cap #tratament naturist #tratament migrena

Cum sa scapi de durerea de cap fara pastile

Durerea de cap pare sa fie din ce in ce mai puternica, insa nu vrei sau nu ai voie sa iei pastile? Ei bine, ar fi mai bine sa incerci, inainte de orice, cateva trucuri care te pot scapa de aceasta problema.



Respira aer curat


Aerul inchis sau sederea indelungata in spatii in care se fumeaza sau sunt alte mirosuri deranjante, puternice, sunt doar cativa dintre factorii care pot provoca o durere de cap . In cazul in care te afli intr-o astfel de situatie, deschide geamul pentru a aerisi incaperea (daca ai posibilitatea) sau iesi afara si incearca sa eviti sa mai intri in astfel de incaperi.

Durerea apare, in acest caz, din cauza faptului ca aerul nu mai primeste suficient oxigen.


Relaxeaza-te


Cand ai o durere de cap, o solutie buna pentru a scapa de aceasta problema este sa asculti cateva melodii foarte relaxante (in surdina de preferat), sa te intinzi in pat si sa inchizi ochii. In numai cateva minute, durerea va fi de domeniul trecutului.

Sfat! Pentru ca zgomotele puternice pot fi de vina pentru durerea ta de cap, ar fi bine sa blochezi orice sursa de galagie.


Foloseste-te de aromaterapie


Uleiul esential de menta este recunoscut pentru faptul ca poate calma durerile. Achizitioneaza o sticluta cu ulei esential si o lampa pentru aromaterapie si foloseste-te de acestea pentru a scapa de durerea care te apasa.

De asemenea, un masaj la nivelul tamplelot cu ulei de masline in care ai adaugat o picatura de ulei esential de menta, va face cu siguranta minuni.


Aplica o compresa


Inmoaie un prosop mic in apa rece, stoarce-l si aplica-l pe tampe si frunte. Intoarce-l la fiecare 3 minute pentru a te racori si eventual maseaza usor tamplele. Efectele vor fi incredibile.


Apeleaza la masaj


Roaga pe cineva din familie sa iti faca un masaj in talpi sau in palme. Astfel, ai mari sanse ca prin intermediul reflexoterapiei sa se gaseasca punctul prin care sa se elibereze toata tensiunea acre provoaca durerea de cap.


Bea  limonada sau ceai de lamaie


Lamaile au efectul de a calma durerile, asa ca foloseste-te de acest lucru. In plus, caiurile calde au si ele un efect puternic de calmare. Bea ceaiul indulcit cu putina miere de albine .

De asemenea, rozmarinul are efect de calmare. Il poti folosi sub forma de ceai sau ca ulei esential in lampa de aromaterapie.


Depune efort fizic


Sportul si efortul fizic in general te detendioneaza, alunga energiile negative si iti da o stare de bine . In plus, exercitiile fizice (chiar si cele de intensitate redusa) te vor scapa fara indoiala de durerile de cap.


Dormi


Foarte multe persoane incearca sa doarma atunci cand se confrunta cu durerile de cap. Totusi, inainte de orice, asigura-te ca ai oprit toate sursele de energie, ca ai oprit soneria de la usa, dar si pe cea a telefonului, ca ai inchis geamurile si orice sursa de lumina. Astfel vei avea parte de un smn linistit, relaxat, care te va scapa de durerile de cap.

Incearca sa eviti sa consumi pastilele la orice durere si sa incerci mai intai varianta remediilor naturale - acestea pot fi mai benefice decat ai crede.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare