Siropul de catina ajuta la prevenirea racelii si gripei in sezonul rece
Siropul de catina, in combinatie cu alte ingrediente care dau un bust imunitatii, este un remediu natural folosit de foarte multe persoane pentru a preveni raceala si gripa. Catina mai ajuta si la imbunatatirea sanatatii pielii, a rezistentei oaselor si a flexibilitatii gingiilor si a dintilor. Vitamina C din catina reprezinta o parte esentiala in formarea colagenului.
Cum sa prepari sirop de catina
Ingrediente:
- 200 ml de sirop de catina (se obtine prin stoarcerea a 500-600 de grame de fructe)
- 200 de grame de miere de albine
- sucul de la 2 lamai
- 3-4 cm de ghimbir ras
Cum se prepara
Dupa ce zdrobesti bine fructele de catina si le faci sirop adauga mierea, ghimbirul ras, iar la final sucul de lamaie. Siropul obtinut se tine apoi la temperatura camerei sau in frigider.
Cum sa il consumi? Inca de la inceputul toamnei se ia cateva o lingura de sirop cu o gura de apa, pe stomacul gol. Se recomanda sa fie consumat timp de 1-2 saptamani la schimbarea anotimpului.