Terapii alternative

#hiperhidroza #vara #remedii #transpiratie #remedii naturale

Cum sa ai o vara uscata! 5 remedii naturale pentru a scapa de transpiratie

Ni s-a intamplat cel putin o data ca transpiratia sa ne strice buna dispozitie! Din pacate Hiperhidroza ( transpiratia excesiva ) este o afectiune pe care o au foarte multi oameni, daca si tu ai probleme cu transpiratia afla cum sa ai o vara fara griji! Iata cateva sfaturile utile prin care poti reduce sau chiar elimina transpiratia din lista ta de probleme vacanta asta!

1. Alimentatie si hidratare

Transpiratia si mirosul acesteia pot fi influentate si de ceea ce bem si mancam! In primul rand ar trebui sa incepem cu o "curatenie" in alimentatia noastra zilnica! Este indicat sa evitam sa consumam alimente care au un miros puternic (usturoi, ceapa). De asemenea, bauturile calde ne pot face sa transpiram mult, avand in vedere ca este vara ne putem bucura de sucuri sau de bauturi cu gheata. Oricum, indicat este sa consumam bauturi reci.

Bea multa apa! Hidratarea este foarte importanta in zilele fierbinti de vara. Chiar daca pare ciudat, daca consumi multe lichide poti reduce activitatea glandelor sudoripare. Consumul de apa hidrateaza pielea si, totodata, mentine temperatura corpului scazuta. Pentru a reduce transpiratia este indicat sa bem intre 6 si 8 pahare de apa pe zi!

2. Ceai de plante

Ceaiul de plante este o optiune buna pentru a incerca sa scapi de transpiratie. Ceaiul de salvie este unul dintre cele mai eficiente. Vitamina B prezenta in salvie va ajuta sa reduceti transpiratia excesiva! Totodata, concentratia ridicata de magneziu din salvie va reduce activitatea glandelor sudoripare.

Tot ce ai de facut este sa fierbi salvia in apa calda, iar apoi sa o lasi sa se raceasca. Consuma acest ceai de 3-4 ori pe zi.

3. Sucul de rosii

Atunci cand este consumat, sucul de rosii poate imbunatati circulatia sangelui si actioneaza ca un antiseptic atunci cand este aplicat pe piele. De asemenea, el are efect si asupra porilor din piele facandu-i sa se contracte. Sucul de rosii poate fi utilizat in mai multe moduri pentru a va ajuta sa faceti fata transpiratiei excesive:

  • Bea suc proaspat de rosii in fiecare zi.
  • Pentru a reduce transpiratia in mod direct, aplicati sucul pe piele (pentru strangerea porilor).
  • Puteti repeta aceste remedii in fiecare zi pentru a avea efectele dorite!

4. Cartofi, bicarbonat de sodiu si suc de lamaie

Remediul cu cartofi este unul dintre cele mai usoare, pentru ca avem ingredientul chiar la noi in bucatarie! Utilizarea cartofilor este foarte eficienta in lupta impotriva hiperhidrozei! Tot ce trebuie sa faci este sa tai cartofii rondele si sa le masezi de zonele cu probleme. Aceasta tehnica poate fi folosita zilnic.

Sucul de lamaie actioneaza ca un antiseptic, iar bicarbonatul de sodiu ajuta foarte mult la curatarea pielii! Trebuie sa amesteci bicarbonatul de sodiu cu sucul de lamaie, astfel se creeaza o lotiune. In solutia creata din amestecarea celor doua ingrediente punem la inmuiat discuri demachiante, iar cand acestea sunt bine imbibate le folosim pentru a masa usor zonele afectate de transpiratie. Acest tratament poate fi facut o data la doua zile si previne aparitia mirosului neplacut!

5. Otetul

Cu toate ca pare neobisnuit, otetul ne poate ajuta sa scapam de transpiratie si de mirosul neplacut al acesteia! Acesta este unul dintre cele mai bune remedii pentru a face transpiratia sa dispara!

Se amesteca doua lingurite de otet de vin cu doua lingurite de otet din cidru de mere. Se bea acest amestec de trei ori pe zi inainte de masa. De asemenea puteti tampona zonele care asuda cu orice fel de otet, aceasta varianta este utila in primul rand pentru a scapa de mirosul dezagreabil!

Imagini: Pinterest.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului