Terapii alternative

#alergie mucegaiuri #alergie la praf #remedii alergii #alergii de vara

Cum facem fata alergiilor de vara

In sezonul cald, polenul gramineelor (sau plante cu spice- ierburi inalte, cereale), mucegaiurile, cauzate de temperaturilor inalte si a umezelii ridicate si praful acutizeaza starile alergice. Din fericire, remediile naturale ne ajuta sa depasim momentele!

Sunt afectate persoanele de orice varsta; din pacate copii si adolescentii prezinta o crestere alarmanta a alergiilor sezoniere sau permanente . Simptomatologia, suparatoare si trenanta, este dominata de semnele respiratorii: nas infundat sau nas care curge (rinoree apoasa), stranuturi repetate, mancarime la nivel ocular, nazal si faringian, lacrimarea ochilor, tuse uscata; acestea se pot insoti de stare de anxietate, nervozitate, insomnii, dureri cap.

“Este bine ca persoanele sensibile sa respecte anumite reguli: 

-in primul rand alimentatia sa se bazeze pe legume si fructe proaspete, verdeturi; este indicat consumul de patrunjel, ce are proprietati diuretice, detoxifiante si antialergice, sub forma de salata sau suc de patrunjel (proaspat preparat),10-15 zile; utile sunt si sucul de telina, de spanac; la fel infuzia din frunze de urzica , 2-3 cani pe zi, timp de 20-30 de zile; sau tinctura, 1 lingurita de 3 ori/zi; sau infuzie din frunze de papadie, 2-3 cani/zi.

Foarte utila este utilizarea plantelor cu actiune detoxifianta, depurativa, antialergica; urzica, papadie, mesteacan, brusture, trei-frati-patati, coada-soricelului aloe, soc, lavanda, lamaia, catina, pir; atat in scop profilactic, pentru prevenirea declansarii crizelor alergice, cat si curativ, deoarece ajuta la diminuarea intensitatii si severitatii simptomelor”, explica expertul Acasa.ro dr Ruxandra Constantina, medic specialist medicina familie, competenta apifitoterapie, biorezonanta, iridologie, in cadrul clinicii Medica RD Esthetic.

Medicul recomanda ca aceste plante sa se administreze in diverse combinatii, sub forma de ceaiuri (2-3 cani pe zi), tincturi (1 lingurita de 2-3 ori/zi)  sau comprimate (2-4 comprimate pe zi, în funcţie de vârsta). 

Sunt benefice si extractele naturale de Amla, Cordyceps, Astragalus, Reishi, extract din scoarta de pin, curcumina, gheara-matei. 

Se pot folosi diferite asociatii de extract din muguri de coacaz negru, extract din muguri de mesteacan pufos, extract din mladite de maces, extract din muguri de fag; in general se fac cure periodice de 1-3 luni, numai la recomandarea unui medic apifitoterapeut; dupa o pauza de 15-30 zile, tratamentul se poate relua. 

Prezenta acestor simptome trebuie sa determine pacientul sa se prezinte la medicul alergolog pentru un diagnostic si tratament antihistaminic corect. Netratate corect si la timp, alergiile respiratorii  pot sa aiba un impact negativ asupra vietii profesionale si sociale, recomanda Dr Ruxandra Constantina.

Sursa foto: jempt.com 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare