Terapii alternative

#miere adevarata #miere falsificata #miere

Cum deosebesti mierea adevarata de cea contrafacuta VIDEO

Mierea are un continut bogat in vitamine, minerale, aminoacizi esentiali, enzime, glucide, hormoni, acizi grasi, uleiuri esentiale, substante antibiotice, polifenoli, acizi organici, flavonoide. Din pacate insa, este un produs usor de falsificat! Invata si tu cum sa o depsitezi mierea falaa de cea pura.

Testul paharului cu apa. Incearca sa dizolvi o lingura de miere in apa. Mierea autentica nu se va dizolva imediat, ci va cadea si se va depune pe fundul paharului. Daca mierea este fasificata, se va dizolva imediat si nu se va depune. Se poate folosi, de asemenea, si metanol, un tip de alcool obţinut din fermentarea sfeclei de zahar sau a fructelor. In acest alcool, mierea contrafacuta se dizolva extrem de usor si Ii da lichidului un aspect laptos.

Testul sugativei. Se poate turna o lingurita de miere pe o hartie de sugativa sau de filtru de cafea, iar daca mierea se absorbe imediat, atunci ea nu este 100% naturala. Cea care este produsa doar din munca albinelor nu va fi absorbita de sugativa.

Testul chibritului. Inmoaie varful unui bat de chibrit in miere si apoi incearca sa-l aprinzi. Mierea naturala va aprinde chibritul usor iar flacara va arde mierea. Miere falsa nu se va aprinde. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare