Terapii alternative

#ten #miere de albine #miere #tatamente alternative

Cum ajuta mierea de albine tenul cu probleme

Mierea de albine este folosita in tratamentele cosmetice de zeci de ani datorita calitatilor sale nutritive, de vindecare si de hidratare. De asemenea, are un continut bogat de vitamine (B1, B2, B5, B3, A, C, D si K), acizi organici, saruri minerale, potasiu, magneziu, fosfor, calciu si sodiu ceea ce o face un bun calmant, cicatrizant, tonifiant si antioxidant.

Mai mult, mierea are o mare putere de hidratare si hranire, deoarece zaharul pe care il contine retine apa. Asa ca, daca folosesti mierea in tratamentele tale cosmetice tenul tau devine mai elastic, mai ferm si mai luminos, iar ridurile se atenueaza.


Miere pentru ten gras

Daca ai tenul gras si te confrunti cu toate problemele acestui tip de ten (secretie de sebum, puncte negre, acnee etc), ai nevoie de un amestec din doua lingurite de miere, o jumatate de lingurita de scortisoara si o aspirina bine pisata. Intinde pe toata fata, sau doar pe zonele afectate de acnee. Clateste bine dupa 20 de minute.

O alta problema a tenului gras sunt porii mariti, iar mierea te poate ajuta. Ai nevoie de o jumatate de mar ras si o lingurita de miere. Amesteci bine si intinzi pe fata pentru 20 de minute.

De asemenea, poti sa aplici miere pe fata dupa ce te duci la cosmetica pentru extractia punctelor negre si a cosurilor. Ea iti va ajuta ajuta pielea sa se vindece mai repede.

Citeste continuarea articolului pe Eva.ro!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului