Terapii alternative

#sanatate #stare de spirit #terpaii alternative #terapia prin culori

Culorile si starea ta de spirit

Trist? Fericit? Suparat? Stresat? Stiai ca starea ta de spirit depinde in mare masura de culorile care te inconjoara? Afla cum rosu, albastru, galben sau verde iti influenteaza starea.

Ce este cromoterapia?

Cromoterapia, terapia prin culori, este folosita de peste 5000 de ani, inca din vremea vechilor egipteni care purtau pietre sacre colorate. Si hindusii au folosit aceasta terapie pentru vindecarea spirituala si corporala.

Teoria din spatele acestei terapii este ca fiecare culoare are o unda speciala care corespunde unei vibratii care armonizeaza creierul si corpul, ameliorand simptomele neplacute.

Unii specialisti sunt de parere ca reactiile noastre la culori sunt imprimate de instinctul de supravietuire. Cromoterapia este insa o terapie folosita in toata lumea. Luminile colorate sunt indreptate catre parti specifice ale corpului, pe care le revitalizeaza.

Iata cum actioneaza culorile asupra starii tale de spirit:

Rosu.
Daca aceasta culoare iti aminteste instant de dragoste si dorinta, multumeste-i instinctului tau animal. Rosu este culoarea pasiunii si a dorintei sexuale, atat in randul animalelor, cat si al oamenilor. Barbatii si femeile care se imbraca in rosu sunt mult mai atractive pentru persoanele de sex opus.

Insa, folosit in exces, rosu poate avea un efect negativ asupra starii de spirit. Rosul elibereaza adrenalina in circulatia sangelui, ceea ce nu este intotdeauna un lucru benefic. Persoanele care sunt expuse la culoarea rosu au rezultate mai proaste la concursuri si examene. In anumite contexte, rosul este asociat cu esecul si cauzeaza anxietate.

Albastru. Albastrul este una dintre cele mai populare culori din lume, fiind preferata de milioane de persoane. Este favorita chiar si in China, acolo unde rosu simbolizeaza noroc si bogatie. Albastrul are o reputatie impresionanta pentru producerea de stari de relaxare si calm, fericire si confort.

Albastru este o culoare linistitoare, care ne relaxeaza. Ajuta la echilibrarea functiei tiroidei si reduce hipertensiunea. In acelasi timp, albastru ajuta si la eliminarea kilogramelor in plus. Deoarece aceasta culoare este rara in natura si de cele mai multe ori semnifica ceva otravitor, albastru actioneaza ca un inhibator al poftei alimentare.

Galben. Galbenul stimuleaza apetitul, mintea si intelectul. Este culoarea ideala pentru spatiile de lucru precum birouri sau sali de curs. Galben este cel mai adesea culoarea asociata cu starea normala, in timp ce gri este o culoare care predispune la anxietate si depresie. Folosit insa in exces, galbenul este asociat cu voma si dezgustul.

Verde. Chiar daca albastrul este cea mai populara culoare din lume, verdele a inregistrat cele mai mari nivele de sentimente pozitive generate. Aceasta culoare aminteste oamenilor de natura. Atunci cand ai nevoie de calm, foloseste verdele ca aliat de incredere. Verdele este perfect pentru o buna sanatate, liniste, spatiu si armonie. Aceasta culoare este si una ataractiva pentru persoanele de sex opus.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului