Terapii alternative

#sanatate #matase de porumb #remedii naturiste #contraindicatii matase de porumb

Contraindicatii pentru matasea de porumb

Matasea de porumb este folosita ca remediu naturist pentru o serie de probleme medicale. De la probleme ale tractului genito-urinar pana la tensiune arteriala sau diabet, ceaiul din matase de porumb este folosit cu succes din cele mai vechi timpuri.

Matasea de porumb contine tanini, vitamine si antioxidanti benefici pentru organism.

Pentru ce este recomandat ceaiul din matase de porumb?

Ceaiul din matase de porumb este indicat pentru inflamatii ale prostatei, inflamatii ale sistemului urinar, probleme cardiace, diabet sau hipertensiune.

Efectele secundare ale ceaiului din matase de porumb

Ceaiul din matase de porumb este sigur pentru toata lumea, insa exista cateva contraindicatii de care trebuie sa tii cont. Matasea de porumb scade nivelul de potasiu din sange, duce la mancarimi, iritatii si alergii.

Femeile insarcinate sau care alapteaza trebuie sa evite consumul de cantitati mari de ceai din matase de porumb. Matasea de porumb stimuleaza uterul si poate duce la pierderea sarcinii.

Persoanele care sufera de diabet trebuie sa discute cu medicul despre consumul de ceai din matase de porumb. Deoarece reduce nivelul de zahar din sange, acelasi efect avandu-l si medicamentele pentru diabet, pot aparea o serie de complicatii.

Cantitatile mari de ceai din matase de porumb poate interveni in controlul tensiunii arteriale. De asemenea, cantitatile mari de matase de porumb agraveaza simptomele deficientei de potasiu din sange.

Ceaiul din matase de porumb si interactiunile cu alte medicamente

Medicamentele pentru diabet si matasea de porumb. Matasea de porumb scade nivelul de zahar din sange. De asemenea, si medicamentele pentru diabet au acelasi efect. Alaturarea celor doua produse face ca nivelul de zahar sa scada prea mult. Este astfel indicat sa iti monitorizezi nivelul de zahar din sange si sa eviti consumul de cantitati mari de ceai din matase de porumb.

Medicamentele pentru hipertensiune si ceaiul din matase de porumb. Cantitatile mari de ceai de matase de porumb micsoreaza tensiunea arteriala. Insa atunci cand iei si medicamente pentru aceasta afectiune, tensiunea arteriala scade dramatic, ceeea ce poate duce la alte complicatii.

Printre medicamentele care interactioneaza cu matasea de porumb se numara captoprilul, enalaprilul sau furosemidul.

Medicamentele pentru inflamatii si ceaiul din matase de porumb. Unele medicamente pentru inflamatii reduc nivelul de potasiu din sange. Acelasi efect il are si ceaiul din matase de porumb, ceea ce duce la o serie de complicatii.

Warfarina si ceaiul din matase de porumb. Matasea de porumb contine cantitati mari de vitamina K. Aceasta vitamina este folosita de corp pentru a ajuta la cuagularea sangelui. Warfarina este folosita pentru a incetini cuagularea sangelui. Prin stimularea cuagularii sangelui, matasea de porumb scade eficienta warfarinei.

Medicamentele diuretice si ceaiul din matase de porumb. Ceaiul din matase de porumb este extrem de diuretic, iar combinatia cu medicamente cu acelasi efect duce la deshidratarea si pierderea de minerale si saruri esentiale pentru organism.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului