Terapii alternative

#ceaiuri #laxativ #slabit #constipatie

Cele mai eficiente ceaiuri laxative

Ceaiurile laxative  sunt de mare ajutor in caz de constipatie , fisuri anale, hemoroizi sau interventii chirurgicale in zona anala, mai ales atunci cand utilizarea medicamentelor laxative nu este permisa. Ceaiurile reprezinta o metoda naturala de tratament, pe care organismul o accepta cu usurinta, mai ales pentru ca ele nu dauneaza sanatatii.


In acelasi timp, ceaiul laxativ grabeste pierderea kilogramelor in exces, asadar este de neinlocuit intr-o dieta de slabit .


Este recomandat ca aceste ceaiuri sa fie consumate in orele de stimulare a intestinului gros, adica intre 5:00 si 7:00 pentru ca efectul sa fie mult mai puternic. De asemenea, pe langa aceste ceaiuri se recomanda si consumul de apa si sucuri naturale .


In cazul in care esti o persoana sedentara, este recomandat sa incepi sa faci miscare fizica .


Iata cateva dintre cele mai bune ceaiuri laxative:


Ceai verde


Ceaiul verde este recunoscut pentru puterea sa de a accelera activitatea metabolismului si procesul de slabire, dar si pentru actiunea sa detoxifianta, diuretica si laxativa.


Cum se prepara: pune un litru de apa la fiert, iar cand aceasta da in clocot, adauga o lingura de frunze de ceai verde, stinge focul si acopera ibricul. Dupa 10 minute strecoara ceaiul, iar cand nu mai frige, poti incepe sa bei. Nu adauga zahar in ceai. Mai degraba poti pune o felie de lamaie.


Crusin


Ceaiul de crusin este utilizat de foarte multe persoane care sufera de constipatie (inclusiv constipatie cronica), de aceea ocupa un loc fruntas printre ceaiurile laxative.


Cum se prepara:
intr-o cana cu apa fierbinte se adauga o lingurita de frunze de crusin, se acopera si se lasa la infuzat timp de 10 minute. Ceaiul se poate servi dimineata pe stomacul gol sau seara inainte de culcare. Nu este recomandat sa se bea mai mult de o cana de ceai pe zi, iar tratamentul se poate tine cel mult 7 zile.


Coada-soricelului


Ceaiul din coada-soricelului reduce flatulatia, distruge viermii intestinali si are efecte laxative. Acesta este de asemenea recomandat si pentru grabirea vindecarii hemoroizilor.


Cum se prepara:  in 250 ml de apa clocotita se adauga o lingurita cu varf de planta, se acopera 1 minut, dupa care se strecoara si se bea.


Susan


Desi nu este un ceai obisnuit, infuzia de susan are efecte incredibile impotriva constipatiei, insa rezultatele apar abia dupa prima saptamana de tratament.


Cum se prepara:  se da in clocot un litru de apa, dupa care se adauga 5 linguri de susan. Dupa ce ibricul s-a luat de pe foc, se acopera timp de 15 minute.


Ideal ar fi sa se bea un litru de ceai dimineata, pe stomacul gol.


Sfaturi utile


Combina ceaiurile intre ele. Nu iti fie teama sa amesteci ceaiurile laxative pentru rezultate optime. Asadar, daca doresti poti combina plantele in fiecare zi. Astfel, poti infuza amestecuri de ceai verde, coada-soricelului, susan sau soc.


Renunta la alimentele grele. Chiar daca bei zilnic ceaiuri, pentru ca efectul lor sa fie maxim, trebuie sa diminuezi consumul de carne, mezeluri, cascaval sau telemea. Nu uita sa consumi multe fructe si legume proaspete.


Respecta doza corecta. Nu este indicat sa se foloseasca ceaiuri laxative pe o perioada mai lunga de 10 zile, deoarece pot crea dependenta. Ceaiurile sunt doar o solutie de moment. Nu uita ca daca problema de sanatate persista, este recomandat sa consulti un medic specialist.


Atentie! Ceaiurile laxative nu se administreaza copiilor sub 12 ani, femeilor insarcinate sau celor care alapteaza.


Sursa foto : thedailygreen.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare