Terapii alternative

#pericol ceaiuri # ceaiuri medicinale #ceaiuri

Ceaiurile care te pot imbolnavi. Sunt consumate frecvent

Ceaiurile medicinale te pot imbolnavi daca nu sunt consumate corect. Din pacate, multe persoane sanatoase le consuma fie din placere, fie pentru a se feri de diverse boli. 

 

Medicii avertizeaza insa ca oamenii sanatosi nu trebuie sa se trateze. Ori asta fac daca beau ceaiuri medicinale fara a avea cu adevarat nevoie de acestea. Iata care sutn ceaiurile medicinale pe care nu trebuie sa le consumi daca nu ai cu adevarat nevoie de ele.

1. Ceaiul de sunatoare. Consumat pe o perioada lunga de timp, ceaiul de sunatoare poate provoca dureri pe traseul nervilor periferici. Simptomele pot fi confundate cu cele produse de afectiuni precum nevralgiile, sciatica sau reumatismul. Din fericire disconfortul va disparea odata cu oprirea consumului.

2.Ceaiul de musetel. Deosebit de bun pentru problemele digestive, ceaiul de musetel se poate transforma intr-un factor perturbator al florei intestinale atunci cand este consumat in exces, adica in cazul in care este consumata o cantitate de un litru timp de 30 de zile. 

3. Ceaiul de coada calului. Desi este un excelent remineralizant si un foarte bun diuretic, daca este consumat pe o perioada mai lunga de trei saptamani acesta poate duce la depuneri de siliciu in organism. 

4. Ceaiul de salvie. Ceaiul de salvie poate duce la hipoestrogenism (nivel scazut de estrogeni), mai ales daca este consumat de femei.

Daca iti plac ceaiurile alege cu grija ceea ce doresti sa consumi. Cel mai bine este sa alternezi ceaiurile intre ele, sa nu consumi mai multe de o cana, doua pe zi si, daca doresti sa bei mai mult ceai sa alegi un ceai de fructe. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare