Terapii alternative

# terapii alterntive #beneficii ceai coji de nuca # ceai coji de nuca #coji de nuca #terapii naturiste #ceai

Ceaiul din coji de nuca, un leac nebanuit. 7 beneficii uimitoare pentru sanatate

Un ceai inedit, cu o aroma speciala, licoarea obtinuta din cojile de nuca poate fi considerata un adevarat elixir al sanatatii! Cum despre nuci stiai deja ca sunt superalimente care iti imbunatatesc memoria, trateaza constipatia si combat infectiile urinare, a venit momentul sa descoperi beneficiile incredile ale cojilor de nuca, savurate sub forma unui ceai delicios!

Pentru a profita de efectul antiinflamator, calmant, depurativ, anticoagulant si imunostimulator al acestui ceai, pregateste-l astfel: adauga intr-un vas cu apa (500 ml) un pumn de coji de nuca, lasa-le sa fiarba, dupa care consuma lichidul obtinut simplu sau indulcit cu putina miere.

Trateaza tusea

Ceaiul din coji de nuca este un excelent antiinflamator si s-a dovedit a calma eficient orice tip de tuse, cat si durerile in gat. Cand te confrunti cu o viroza, savureaza o cana de ceai caldut, nu fierbinte, pentru a elimina riscul iritatiilor suplimentare care nu vor face decat sa iti agraveze tusea existenta.

Elimina varicele

Ceaiul din coji de nuca este un remediu grozav si in tratarea varicelor si a altor afectiuni cauzate de ingrosarea sangelui si dezvoltarea cheagurilor, fiind un bun anticoagulat.

Previne osteoporoza

Cojile de nuca iti asigura un aport consistent de calciu, de aceea consumul unui ceai obtinut din acestea este indicat pentru a corecta eventualele carente si a reduce, astfel, riscul unei boli potential debilitante, osteoporoza.

Trateaza ulcerul

Suferi de ulcer? Tot ceaiul din coji de nuca te ajuta sa faci fata cu brio acestei afectiuni. In acest caz, ai nevoie de un ceai concentrat, consumat chiar si pe stomacul gol, cand va actiona ca un adevarat "pansament".

Amelioreaza durerile reumatice

Proprietatiile antiinflamatorii ale ceaiului din coji de nuca joaca un rol important si in ameliorarea durerilor reumatice, dar si al celor de cap.

Detoxifica organismul

Consumul regulat de ceai din coji de nuca ajuta la reglarea tranzitului intestinal si sprijina eliminarea eficienta a toxinelor acumulate in organism.

Este un bun remediu antistres

In perioadele de stres acut, poti consuma cu incredere cateva cani de ceai din coji de nuca, intrucat te ajuta sa elimini grijile, gandurile negre si starile de anxietate, oferindu-ti, in acelasi timp, energia necesara pentru a-ti duce indatoririle la bun sfarsit.

Sursa foto: picdan.ir

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare