Terapii alternative

#proprietati terapeutice #musetel #insomnie #ceai de musetel #infuzie musetel

Ceaiul de musetel: proprietati terapeutice

Ceaiul de musetel este unul dintre cele mai bune medicamente naturiste care trateaza nenumarate afectiuni dintre cele mai simple pana la unele mai complexe. Acesta este de mare folos in problemele care apar la nivelul stomacului si a intestinelor, dar si pentru problemele legate de somn.

Cum se prepara infuzia de musetel


Procesul de preparare al ceaiului de musetel este foarte important. Pentru o cana cu ceai ai nevoie de doua linguri cu flori de musetel. Fierbe apa, iar cand aceasta da in clocot adauga florile de musetel. Acopera vasul cu o farfuriuta si lasa la infuzat timp de 10 minute. Strecoara ceaiul si consuma-l ca atare, eventual cu putina zeama proaspata de lamaie si o lingurita de miere.
 

Cum actioneaza ceaiul de musetel

  • Calmeaza durerile de stomac


Daca te confrunti cu o durere puternica de stomac, consuma o cana cu ceai cald de musetel. In acest caz evita sa adaugi lamaie, ci doar putina miere. Ceaiul calmeaza mucoasa si alunga durerile stomacale intr-un timp foarte scurt. Cel mai probabil ceaiul nu va actiona la fel de rapid precum un medicament, dar cu siguranta stomacul tau va tolera mai bine acest tratament.
 

  • Trateaza insomniile


O serie de studii realizate pe animale au demonstrat ca uleiurile volative ale ceaiului de musetel stimuleaza aparitia starilor de somnolenta . daca suferi adesea de insomnie, nu iti ramane decat sa te obisnuiesti sa servesti in fiecare seara, cu jumatatea de ora inainte de culcare, cate o cana cu ceai cald.
 


Ceaiul de musetel actioneaza ca un detergent usor care curata intestinele si purifica sangele. Pe langa un regim alimentar sanatos este indicat sa consumi in fiecare zi, pe stomacul gol si seara inainte de culcare, cate 500 de ml de ceai de musetel . Nu iti va fi usor sa bei aceasta cantitate, mai ales daca nu esti obisnuita sa bei multe lichide, insa cu timpul te vei obisnui.

Daca nu ai probleme stomacale, poti adauga la fiecare 500 de ml de ceai zeama proaspata de la o lamaie. Aceasta stimuleaza si mai mult procesul de curatare si detoxifiere.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare