Terapii alternative

#galbenele #tratamente alternative #ceai de galbenele #beneficii ceai de galbenele

Ceaiul de galbenele: 6 beneficii pentru sanatate

Ceaiul de galbenele (Calendula officinalis) este considerat un adjuvant extraordinar in tratarea si prevenirea anumitor afectiuni, insa este consumat si din pura placere, deoarece are o aroma parfumata si delicata. Daca doresti sa recurgi la remedii naturiste pentru a combate bolile si a-ti imbunatati starea de sanatate, iata ce trebuie sa stii despre ceaiul de galbenele.

1. Previne problemele gastrointestinale

Daca esti predispus la afectiuni gastrointestinale sau deja suferi de una dintre acestea, este recomandat sa consumi zilnic ceai de galbenele. Gastritele hiperacide, ulcerul gastric si ulcerul duodenal pot fi ameliorate cu ajutorul acestui remediu naturist banal, insa poate fi nevoie si de un tratament recomandat de medic.

2. Imbunatateste aspectul pielii

Ai o piele imbatranita, uscata si terna? Consumul regulat de ceai de galbenele poate trata aceste probleme, deoarece stimuleaza productia de colagen, o substanta care asigura elasticitatea, supletea si fermitatea pielii.

3. Combate acneea si iritatiile pielii

Acneea este una dintre problemele majore ale pielii tenului si poate fi greu de tratat cu un simplu ceai de galbenele, insa trebuie sa stii ca daca iti stergi tenul in fiecare dimineata si seara cu aceasta infuzie, inflamatiile inestetice se vor diminua, roseata va fi mai putin vizibila, iar epiderma va avea un aspect mai proaspat.

Deoarece are o actiune nu doar antiinflamatoare, ci si antiseptica, ceaiul de galbenele este ideal pentru a combate iritatiile pielii dar si in tratarea micilor rani.

4. Amelioreaza durerile menstruale

Durerile menstruale sunt foarte nesuferite, insa le poti ameliora, daca bei ceai de galbenele. Flavonoizii care se regasesc in florile de galbenele au un efect antiinflamator, astfel ca obisnuitele crampe abdominale vor fi mult mai usor de suportat. Ceaiul de galbenele este benefic si pentru reglarea ciclului mentrual.

5. Intareste sistemul imunitar

Consumat cu regularitate, intr-o alimentatie sanatoasa si echilibrata, ceaiul de galbenele este un remediu naturist eficient pentru sistemul imunitar. Motivul: florile de galbenele contin betacaroten, un antioxidant care se regaseste si in portocale, si care ajuta organismul sa lupte cu bacteriile si virusurile. Printre celelalte substante active care actioneaza asupra sistemului imunitar se numara si uleiurile esentiale din galbenele.

Ceaiul de galbenele poate fi consumat si in cazul in care bolile de sezon deja au fost contactate. Doua-trei cani de ceai pe zi vor ajuta organismul sa se vindece mai repede.

6. Are actiune detoxifianta

In perioadele in care consumi alimente care contin grasimi nesanatoase sau atunci cand vrei sa iti cureti organismul de toxine, consuma ceai de galbenele. Acesta are o actiune detoxifianta asupra ficatului, a colonului, intestinelor si vezicii biliare.

Precautii in consumul de ceai de galbenele

Ceaiul de galbenele nu are contraindicatii majore, insa daca urmezi un tratament cu sedative, este bine sa-ti intrebi medicul daca ai voie sa bei acest ceai, deoarece anumite substante din flori pot amplifica efectele medicamentelor.

Printre persoanele care ar trebui sa consulte un medic inainte de a consuma ceai de galbenele se numara femeile insarcinate si mamicile care alapteaza.

Sursa foto: thenerdyfarmwife.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare