Terapii alternative

#alegere produse naturiste #produse naturiste

Ce sunt si de ce sa alegi produsele naturiste

Produsele naturiste reprezinta totalitatea ceaiurilor, tincturilor sau tabletelor pe baza de plante, despre care se considera ca au un efect benefic asupra sanatatii. Printre cele mai cunoscute tipuri de produse naturiste se numara vitaminele si mineralele extrase din plante, remediile naturiste si homeopate, produsele probiotice, acizii grasi esentiali din surse naturale si aminoacizii. Formele in care pot fi consumate produsele naturiste variaza de la infuzii si la tincturi alcoolice, pana la tablete in compozitia carora se ragasesc atat extracte din plante cat si substante chimice. Iata de ce sa alegi produsele naturiste si cum sa le folosesti.

 

Beneficiile produselor naturiste

Plantele au fost folosite, inca, din vremuri stravechi pentru proprietatile lor curative. In functie de compozitia lor, plantele au fost folosite atat pentru tratarea infectiilor, cat si pentru reducerea febrei, cicatrizarea ranilor sau eliminarea constipatiei. Multe dintre plantele folosite in remediile naturiste stau la baza medicamentelor prescrise in medicina alopata. Printre beneficiile produselor naturiste se numara:

Sunt mai putin toxice pentru ficat. Multe medicamente chimice vin cu efecte secundare, pe langa cele curative. In cazul lor, ficatul, organul responsabil cu detoxifierea organismului, este suprasolicitat pentru ca trebuie sa proceseze foarte multe substante de sinteza. Produsele naturiste au avantajul ca sunt mai blande cu ficatul, fiind naturale. In acelasi timp, compusii din produsele naturiste sunt mai usor de absorbit de catre organism.

Actioneaza mai bland decat medicamentele. Produsele naturiste pe baza de plante si extracte naturale incurajeaza organismul sa isi refaca procesele naturale, ii intaresc imunitatea si-l sustin in lupta cu bolile.

Au un cost mai redus. Pentru ca sunt fabricate pe baza de plante, produsele naturiste sunt, in general, mai ieftine decat medicamentele de sinteza.

Au mai putine efecte secundare. Spre deosebire de multe medicamente chimice, produsele naturiste au putine efecte secundare. Cele mai multe nu au deloc efecte secundare, pentru ca actioneaza mai bland. Totusi, unele produse naturiste pe baza de plante pot da alergii, daca persoana care le foloseste are o sensibilitate la una dintre plantele din componenta produsului.

Nu creeaza dependenta. Produsele pe baza de extracte naturale nu au in componenta substante care pot crea dependenta, de aceea, pot fi folosite in siguranta, atat de adulti cat si de copii.

Contin antioxidanti. Extractele naturale din plante au proprietati antioxidante care ajuta organismul sa lupte cu stresul oxidativ si sa isi intareasca sistemul imunitar.

Cum sa folosesti produsele naturiste

Chiar daca nu este nevoie de o reteta pentru procurarea lor, este recomandat sa discuti cu medicul tau de familie inainte sa iei produse naturiste. Aceste lucru este important, mai ales, pentru ca anumite remedii naturiste pot interfera cu medicamentele chimice pe care le iei deja, amplificandu-le sau, dimpotriva, eliminandu-le efectul. Afla, intotdeauna, daca medicul tau iti recomanda anumite produse naturiste si daca ele afecteaza tratamentul pe care il iei deja.

Alege produse naturiste de cea mai buna calitate, care au cat mai putine substante chimice in componenta. Poti face acest lucru cumparand din farmaciile online de plante, urmarind ca producatorii sa fie recunoscuti. Atentie! Daca esti insarcinata sau alaptezi, afla, mai intai, de la medicul tau daca remediul naturist pe care vrei sa-l iei este potrivit si pentru sanatatea bebelusului.

 Remediile naturiste sunt blande cu organismul, nu au efecte secundare semnificative si costa mai putin decat medicamentele chimice. Totusi, este important ca, inainte sa iei orice remediu naturist, sa te consulti cu medicul tau.

Foto: pexels.com/

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare