Terapii alternative

#beneficii ionizare apa # ionizare apa #ionizator apa

Ce este un ionizator de apa si ce beneficii iti aduce?

Ionizatoarele sunt aparate casnice conectate la robinetul chiuvetei, sau montate pe coloana de apa rece, cu scopul de a obtine apa purificata, alcalina sau acida. Cele mai multe modele se inscriu in categoria electrocasnicelor, dar in ultima vreme au aparut si modele non-electrice sau generatoare de hidrogen. Acestea din urma nu modifica ph-ul apei in urma procesului de ionizare, asadar nu fac apa alcalina. Apa rece care trece prin ionizatoare ajunge in mai multe filtre si intr-o camera de electroliza. Electroliza imparte moleculele de apa in apa alcalina destinata consumului si apa acida care poate fi folosita pentru spalat si curatat. Toate aceste valori sunt controlate prin intermediul unui panou electronic care te ajuta sa reglezi nivelurile de alcalinitate sau aciditate. Atat apa de baut si de gatit, cat si apa pentru spalat, au numeroase beneficii.

Gatitul cu apa alcalina este mult mai sanatos

Utilizarea apei alcaline in bucatarie are beneficii inca din faza de pregatire a mancarurilor si bauturilor. Datorita proprietatilor degresante, este recomandata pentru clatirea legumelor si fructelor, inainte de consumare sau preparare, deoarece inlatura cu usurinta urmele de pesticid. In continuare, apa alcalina se dovedeste a fi un ajutor de nadejde in bucatarie, prin neutralizarea mirosurilor unor alimente si reducerea timpului de fierbere. Aluaturile preparate cu apa alcalina sunt mai fragede, iar produsele alimentare au o prospetime mai indelungata. Pentru micul dejun, cafeaua, ceaiul sau sucurile naturale pregatite cu apa alcalina au un plus de savoare.

Apa alcalina regleaza aciditatea gastrica

Datorita proprietatii de a neutraliza pepsina aflata in sucul gastric, apa alcalina ajuta la reglarea echilibrului din stomac. Moleculele apei alcaline amelioreaza problemele provocate de aciditatea gastrica in exces prin eliminarea cu usurinta a toxinelor din organism.

Ionizarea inseamna energie

Apa ionizata are o sarcina electrica negativa, producand antioxidanti care detoxifiaza si protejeaza organismul. Astfel, corpul tau beneficiaza de un plus de oxigen si primeste mai multa energie. Daca doza de doi litri de apa consumata zilnic pentru o viata sanatoasa este una ionizata, principalul beneficiu va fi o stare generala sanatoasa, fara a resimti oboseala, presiune sau slabiciune. Antioxidantii ajuta organismul la incetinirea procesului de imbatranire, astfel incat aparatele de ionizare a apei produc unele dintre putinele elixiruri ale tineretii a caror eficienta a fost dovedita in timp.

Apa acida dezinfecteaza, sterilizeaza si curata

Dupa procesul de transformare a apei reci in apa alcalina, petrecut in camera de electroliza, restul de apa ce ramane devine acid si nu este destinat consumului. Aceasta nu inseamna insa ca se pierde. Gradul superior de oxigen obtinut prin electroliza scade ph-ul apei, ii confera o aciditate sporita si o recomanda pentru utilizarea in igiena de uz extern. Prin spalarea cu apa acida, bacteriile periculoase pentru organism precum e-coli, salmonela sau listeria sunt anihilate.

Intrucat multe dintre bolile provocate de aceste bacterii sunt cauzate chiar de contactul cu microbii imposibil de observat aflati in bucatarie, utilizarea apei acide pentru curatarea veselei aduce un plus de siguranta si de protectie in acest sens. Apa acida este benefica si pentru igiena personala deopotriva a barbatilor si femeilor, fiind recomandata pentru clatirea danturii, ingrijirea tenului si a corpului, pentru barbierit, epilat si spalarea parului. Daca ai un animal de companie, foloseste cu incredere aceasta apa pentru igiena. Ca sterilizator, apa acida aplicata pe rani de suprafata inlesneste si grabeste procesul de vindecare.

Aparatele de ionizare a apei au aparut din dorinta de a imbunatati si prelungi viata. Procesul de electroliza a apei o aduce aproape de valorile naturale din unele zone ale lumii in care speranta de viata este mult peste media planetara. Investitia intr-un astfel de dispozitiv este una cu beneficii pe termen lung asupra sanatatii si a starii de bine.

Sursa foto: pixabay.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare