Terapii alternative

Ce afectiuni poate trata acupunctura

este o tehnica medicala traditionala din China care consta in inteparea anumitor puncte strategice, actiune care aduce o serie de beneficii precum:  pierderea in greutate,  indepartarea durerilor reumatice, a migrenelor, a insomniilor, tratarea indigestiilor.

 

Acupunctura nu este in toate cazurile o metoda care duce la vindecarea completa a afectiunilor, insa aceasta reuseste cel putin  sa amelioreze simptomele. De obicei persoanele pana in 35 de ani raspund mai bine la tratament decat cele trecute de aceasta varsta.

Iata cateva dintre problemele de sanatate  pe care acupunctura le poate rezolva:

  • Acupunctura te ajuta sa slabesti

Fie ca este vorba de o persoana care sufera de obezitate, fie de cineva care vrea doar sa scape de doua-trei kilograme, acupunctura este o solutie eficienta in pierderea de kilograme.  Acest lucru se poate face prin inteparea unor puncte de pe meridianele intestinului gros, ale ficatului si ale plamanilor, actiune ce duce la inhibarea centrului de foame si stimuleaza functiile tuturor organelor raspunzatoare de prelucrarea si distributia corecta a energiei, a proteinelor, a lipidelor si a glucidelor din alimente (functiile stomacului, ale pancreasului, ale ficatului si ale sistemului digestiv).

Evident, aceste sedinte de acupunctura trebuie sa fie ajutate de o dieta sanatoasa , fara grasimi, fara prajeli, dar cu multe fructe, legume si lichide.

  • Acupunctura te scapa de reumatism

Odata cu instalarea sezonului rece, durerile reumatice isi fac simtita prezenta. Conform studiilor realizate de Organizatia Mondiala a Sanatatii , acupunctura este singura metoda care da rezultate remarcabile in cazul reumatismului. Acupunctura, totusi, nu va remedia definitiv problema reumatismului, insa in mod sigur va alunga durerile si simptomele pe o anumita perioada de timp.

  • Fara migrene

Daca intampini mereu probleme cu durerile de cap si nu poti scapa de el nici macar cu cele mai puternice medicamente, poti incerca varianta acupuncturii. In cazul migrenelor, exista puncte de legatura, care pot fi intepate, pe intregul corp, dar numai in functie de cauza durerilor. Dupa tratamentul cu acupunctura, se urmeaza unul bazat pe plante precum urzicuta, papadia, salvia, coacazele, sunatoarea, rozmarinul etc.

Toate persoanele asigurate, incepand de la copii, elevi si studenti pana la pensionari, pot beneficia de 20 de sedinte gratuite de acupunctura, fara a fi nevoie ca pacientul sa aiba o trimitere de la medicul de familie. Costurile acestor sedinte sunt suportate de Casa de Asigurari.

Atentie!  Acupunctura nu este recomandata in timpul sarcinii sau in perioada menstruatiei.

De asemenea, trebuie stiut faptul ca acupunctura nu este un procedeu total lipsit de riscuri. Au existat cazuri in care pacientii s-au ales cu plamanii perforati sau ace rupte in piele si reactii alergice la acele care nu erau fabricate din otel chirurgical. In acelasi timp, trebuie acordata foarte mare atentie sterilizarii acelor pentru ca altfel exista riscul aparitiei unor infectii sau trasmiterii anumitor boli.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare