Terapii alternative

#catina #planta medicinala #tratament naturist

Catina, planta medicinala miraculoasa

Catina este o planta care pare sa aiba tot mai multe intrebuintari in industria alimentara, farmaceutica si cosmetica datorita proprietatilor sale curative. Catina are un continut bogat de antioxidanti, vitaminele A, B1, B6, C, K si P. In plus aceasta contine betacaroten, benefic pielii si ochilor.

 

Iata cateva dintre utilizarile si beneficiile catinei:

 

Ulcer gastric

 

Daca suferi de ulcer gastric, trebuie sa stii ca fructele de catina contin sitosteroli, substante care trateaza rapid aceasta afectiune in combinatie cu regimul alimentar recomandat. Consuma zilnic cate o lingurita de ulei de catina, dimineata pe stomacul gol, dupa care poti incepe sa servesti micul dejun.

 

Afectiuni ale pielii

 

Urticaria, acneea si iritatiile pielii pot fi tratate foarte usor cu ajutorului extractului de catina. Aplica in fiecare seara comprese cu ceai de catina pe toata zona afectata, iar rezultatele nu vor intarzia sa apara. In plus, pentru un efect mai puternic si mai rapid, poti consuma ceai, ulei sau sirop de catina .

 

Catina are un continut ridicat de vitamina E cunoscuta si sub denumirea de vitamina tineretii si a vitalitatii, asa ca efectele consumului de catina se vor vedea rapid pe pielea ta care va radia de frumusete si va fi mai curata.

 

Pofta exagerata de mancare

In cazul in care esti la dieta, dar nu te poti rezuma doar la alimentele recomandate din cauza senzatiei de foame, poti consuma cate o lingura de ulei de catina cu jumatate de ora inainte de fiecare masa.

 

Printre altele, catina mai este buna si la:

  • Intarzierea procesului de imbatranire si a aparitiei ridurilor
  • Hidratarea intensa a pielii
  • Stimularea dorintei sexuale
  • Tratarea alergiilor
  • Vindecarea reumatismului
  • Tratarea sclerozei in placi.

 

Indicatii si contraindicatii

 

Catina este recomandata tuturor celor care vor sa isi intareasca sistemul imunitar, care vor sa slabeasca, sa aiba o piele mai luminoasa si mai curata. Totusi, Catina alba este contraindicata celor care sufera de colicistita acuta, pancreatita, diaree cronica, insa in cantitati mici aceasta nu poate dauna in niciun fel.


Unde gasim catina


Catina se gaseste gata pregatita de consum in magazinele naturiste, in farmacii, dar si in unele magazine de cosmetica si infrumusetare dat fiind faptul ca aceasta a inceput sa fie utilizat intens in industria frumusetii.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare