Terapii alternative

#ulei esential #eucalipt #relaxare

Beneficiile uleiului esential de eucalipt

Uleiul antiseptice si antibacteriene.


Uleiul esential de eucalipt este obtinut din frunze proaspete de eucalipt. In ciuda faptului ca multe tari produc acest ingredient, principala sursa de eucalipt este Australia.


Datorita seriei de beneficii pe care o aduce sanatatii, uleiul de eucalipt este utilizat intr-o varietate  de medicamente, creme dar si produse pentru ingrijirea cavitatii bucale.


Iata cateva dintre problemele de sanatate pe care uleiul esential de eucalipt le poate indeparta:


Probleme respiratorii


Uleiul de eucalipt are proprietati antibacteriene, antifungice, antimicrobienre, antivirale si antiinflamatoare, motiv pentru care este un ingredient perfect pentru tratarea problemelor respiratorii.


Uleiul esential de eucalipt trateaza o serie de probleme respiratorii incepand de la raceala, tuse, nas infundat si dureri in gat  pana la astm, bronzita sau sinuzita .


Un studiu asupra uleiului esential de eucalip, realizat in anul 2004, a demonstrat faptul ca persoanele care sufera de sinuzita nonbacteriana si care au facut tratamente pe baza de eucalip au prezentat o ameliorare mai rapida decat cele care s-a tratat cu medicamente.


De asemenea, gargara cu apa calda la care s-au adaugat doua picaturi de eucalipt este eficienta in tratarea durerii de gat.


Vindecarea ranilor


Uleiul de eucalipt este folosit la vindecarea ranilor, a arsurilor si a taieturilor. Mai mult decat atat, uleiul este antiseptic si dezinfecteaza orice rana. De asemenea, el poate fi utilizat si in cazul intepaturilor sau a muscaturilor de insecte.


Dureri musculare


Febra musculara si durerile muschilor pot fi indepartate cu ajutorul unui masaj cu ulei esential de eucalipt. Amesteca putina crema de corp cu ulei esential de eucalipt si maseaza bine zonele dureroase. In cel mai scurt timp, aceste dureri vor fi de domeniul trecutului. Acelasi lucru se intampla si in cazul unor afectiuni precum: reumatism sau ligamente scrantite.


Probleme ale dintilor


Foarte multe produse destinate ingrijirii dintilor (pasta de dinti, apa de gura) contin eucalipt pentru ca acesta este foarte eficient impotriva cariilor, a placii dentare, a gingivitei precum si a altor infectii dentare, tocmai datorita proprietatilor sale antibacteriene.


Uleiul esential poate fi utilizat la fiecare periaj dentar , adaugand o picatura de ulei esential peste pasta de dinti sau printr-o gargara cu apa calda la sfarsitul periajului.

Epuizare mentala


Un motiv important pentru care oamenii se trateaza cu ulei esential de eucalipt este acela ca acest ingredient are un efect revigorant si energizant. Uleiul de eucalipt inlatura oboseala fizica si mentala si intinereste spiritul.


Relaxare


In unele saune sau bai turcesti se folosesc uleiurile esentiale, iar cel de eucalipt este preferat datorita efectului sau racoritor. Poate fi utilizat chiar la tine acasa in momentul baii, in cada sau la dus. Se adauga cateva picaturi in apa din cada sau, in cazul dusului, se amesteca doua picaturi de ulei cu putina apa intr-o lampa pentru aromaterapie.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului