Terapii alternative

#astm #muschi #dureri #microbi #eucalipt #sanatate #esential #ulei

Beneficiile uleiului de eucalipt

Uleiul esential de eucalipt este un produs care poate imbunatati starea noastra de sanatate. Uleiul esential de eucalipt prezinta o serie de efecte pozitive pentru organism printre care: anti-inflamatorii, antispasmodice, decongestionante, antiseptice si antibacteriane.

 

Iata care sunt beneficiile de care ne putem bucura daca utilizam uleiul esential de eucalipt:

Alunga problemele respiratorii

Uleiul de eucalipt este eficace in tratarea unei serii de probleme respiratorii, printre care: astm, congestie nazala , bronsita, sinuzita sau tuse. Acesta este un produs antibacterian, antifungic, antiviral, antiinflamator si decongestionant, de aceea reprezinta un remediu excelent pentru tratarea problemelor respiratorii. Gargara cu apa calduta, in care s-a turnat 3 picaturi de ulei esential de eucalipt, va da rezultatele dorite.

Dezinfecteaza

Uleiul esential de eucalipt are efect antibacterian si se poate utiliza cu incredere pentru vindecarea ranilor, a arsurilor, a taieturilor etc. De asemenea, uleiul este foarte eficient in cazul muscaturilor si intepaturilor de insecte.

Indeparteaza durerile musculare

Masajul cu ulei esential de eucalipt poate indeparta durerile musculare si articulare, asadar este un produs recomandat celor care sufera de reumatism, ligamente intinse, tendoane si muschi rigizi.  Amesteca o lingura de ulei de masline cu 3 picaturi de ulei esential de eucalipt, maseaza zonele dureroase, dupa care stai in pat, la caldura. Asfel, vei scapa du durerile chinuitoare.

Alunga epuizarea mentala

Un motiv important pentru care oamenii folosesc uleiul esential de eucalipt este acela ca improspateaza si revigoreaza mintea. Acesta stimuleaza si inlatura oboseala si ajuta la concentrare. De asemenea, el este eficace in tratarea tulburarilor mentale si in alungarea starilor de stres.

Intretine dantura

Avand proprietati antibacteriene, uleiul esential de eucalipt  protejeaza dintii de aparitia cariilor si de infectii ale gingiilor. In plus, improspateaza respiratia. Este suficient ca o picatura de ulei esential de eucalipt sa ajunga in apa cu care te clatesti dimineata dupa ce te speli pe dinti.

Ucide microbii

Utilizat pe post de deodorant pentru camera, nu numai ca improspateaza aerul, dar uleiul esential de eucalipt omoara bacteriile din incapere, motiv pentru care este foarte utilizat in unele spitale.

Mai citeste si:

Lavanda, o esenta vindecatoare

Masti cu uleiuri esentiale pentru un par hidratat

Cum se utilizeaza uleiurile esentiale

Uleiurile esentiale - frumusete, relaxare si sanatate

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare