Terapii alternative

#polen albine #polen eco #apiland #suplimente alimentare #produse apicole #polen

Beneficiile uimitoare ale polenului crud

Polenul este considerat unul dintre cele mai vechi suplimente alimentare, el fiind utilizat inca din antichitate datorita proprietatilor terapeutice pe care le are. Este un medicament natural menit sa trateze o multime de afectiuni, dar si sa confere o imunitate puternica organismului.

 

Polenul poate fi utilizat in doua moduri: crud sau uscat. E drept ca cel mai des pe piata se gaseste polen uscat, intrucat este mai usor de depozitat, insa beneficiile polenului crud sunt indiscutabil superioare. Acesta contine lactobacili, bifidobacilii si drojdii care nu sunt distruse prin procesul de uscare la caldura si care ajuta la protejarea si la regenerarea florei intestinale. Este important de mentionat faptul ca polenul crud poate fi monoflor sau poliflor.

Pentru a fi sigur ca intruneste toate calitatile posibile trebuie sa alegi un polen de calitate. Apiland garanteaza faptul polenul pe care il comercializeaza provine din zone nepoluate ale Ardealului si este recoltat si pastrat in cele mai bune conditii.

Polenul contine 22 de nutrienti

Pentru a forma o singura granula de polen, o albina trebuie sa viziteze, in medie, nu mai putin de 300 de flori! E lesne de inteles atunci si cum ajunge polenul sa contina 22 de nutrienti extrem de importanti pentru sanatatea noastra. In plus, contine o gama variata de vitamine, dar si de minerale menite sa revitalizeze organismul uman.

Pentru ce e folosit polenul crud

Reduce colesterolul si nivelul trigliceridelor. Potrivit specialistilor, 30 de grame de polen crud asigura 15% din doza zilnica de fibre. Studiile au aratat faptul ca polenul contribuie la reducerea colesterolului LDL si la normalizarea nivelului de trigliceride, evident, daca administrarea lui este insotita si de o alimentatie corecta.

Portejeaza ficatul. Tot polenul crud are si rol hepatoprotector, fiind indicat in hepatite cronice sau acute si chiar si in caz de ciroza sau de cancer hepatic.

Previne si trateaza afectiunile prostatei. Polenul crud contine seleniu, care reface rezervele din testicule si canalele adiacente prostatei. In plus, previne cancerul de prostata datorita continutului de vitamine D si E, dar si a flavonoidelor, care sunt intens antioxidante.

Este util in cure de slabire. Lactobacilii din polenul crud, dar si fibrele refac flora intestinala si combat constipatia. De aceea, este extrem de util in cura de slabire in cazul persoanelor supraponderale, insa trebuie insotit si de o alimentatie echilibrata. Potrivit specialistilor, in cazul acestor pesoane, polenul poate substitui o masa pe zi. Spre exemplu, polenul crud de prun, prin continutul sau bogat in fibre si in vitaminele A, C si K actioneaza benefic asupra stomacului, ficatului si bilei, normalizand apetitul alimentar.

Sursa foto: jadegrahampersonaltrainer.co.uk

Ajuta in perioadele de efort intelectual intens. Acest supliment alimentar este indicat si persoanelor care trec printr-o perioada stresanta sau printr-una de efort intelectual intens, asa cum ar fi o sesiune. Polenul, atat cel poliflor, cat si cel monoflor, este un trofic excelent pentru creier. Cura cu polen diminueaza efectele depresiei sau ale oboselii cronice.

Este indicat sportivilor de performanta. Polenul este si un bun trofic muscular, ceea ce il face ideal in cazul prsoanelor care fac mult sport. Sustine si muschiul cardiac si hraneste bine peretii tuturor vaselor de sange. Polenul crud de paducel regleaza bataile inimii si este folosit pentru a reda elasticitatea vaselor sanguine.

De pe site-ul Apiland.ro poti comanda o gama larga de produse apicole, avand posibilitatea de a alege intre variantele clasice sau cele bio. Gasesti aici atat polen poliflor, cat si polen monoflor, trebuie doar sa alegi ceea ce ti se potriveste cel mai bine.

Sursa foto: howtoloseweightwithproject10.org

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului