Ceea ce a facut ca dulcea ciocolata sa fie denumita de catre o echipa de cardiologi elvetieni „ aspirina dulce” este continutul mare de cacao. Mai precis, semintele de cacao contin o serie de stimulenti care au diferite efecte asupra organismului: teobromina, cofeina si salsolinolul.
Risc redus de infarct
Aceste substante au asupra organismului un efect de euforie, de relaxare. Mai mult decat atat, in urma actiunii acestor substante antioxidante se observa o incetinire a fenomenului de imbatranire prematura a pielii si reducerea evidenta a incidentei bolilor cardiovasculare.
De asemenea, s-a descoperit ca epicatechina – substanta continuta de boabele de cacao – poate reduce riscul aparitiei infarctului. Potrivit cercetarilor in domeniu, un regim alimentar bogat care contine cacao s-ar putea dovedi benefic pentru reducerea numarului de decese provocate de doua dintre cele mai ucigatoare boli: bolile de inima si cancerul.
Aboneaza-te la Newsletter-ul de Sanatate Acasa.ro ca sa afli cum iti mentii sanatatea si frumusetea.