Terapii alternative

#masaj #ulei esential #afrodisiac #celulita

Beneficiile masajului

Femeile, in special, sunt innebunite dupa masaj si multe dintre el ar plati sume destul de mari pentru o ora de masaj . Desi la prima vedere masajul pare un moft sau o modalitate de rasfat, acesta aduce cu sine o serie de beneficii pentru sanatatea organismului, mai putin cunoscute de practicante .

Fie ca te duci la un salon de masaj, apelezi la un maseur pentru masaj la domiciliu (gasesti pe www.cautmasaj.ro)  sau  iti rogi sotul sa iti faca masaj, dupa numai cateva minute de alint, organismul tau intra intr-o stare de relaxare completa, insotita de o usoara somnolenta.

Iata cateva dintre beneficiile masajului:


Stimuleaza circulatia sangelui


Masajul stimuleaza circulatia sangelui si imbunatateste tesuturile pielii, oferind epidermei un aspect mai tanar, mai frumos, mai hidratat si mai intins. De asemenea, prin imbunatatirea circulatiei sangvine, vei scapa de problema mainilor si a picioarelor reci, atat de dureroasa si chinuitoare, mai ales daca masajul este facut cu un ulei esential de scortisoara.


Infrumuseteaza pielea


Prin masaj, pielea capata un aspect mai frumos nu doar datorita stimularii circulatiei sangvine, ci si pentru ca indeparteaza celulele moarte de la suprafata pielii. De asemenea, dupa un masaj cu uleiuri hidratante, pielea ramane parfumata si puternic hidratata.


Indeparteaza celulita


Masarea temeinica a pielii te poate scapa de inestetica celulita dupa cel putin 10 sedinte. Desigur, rezultatele pot fi mult mai intense daca in paralel se tine o dieta alimentara sanatoasa si se face mult sport.


Reduce stresul


Un masaj bine facut te poate relaxa atat din punct de vedere fizic cat si mental, astfel ca este mai mult decat bine venit dupa o saptamana de munca asidua, stres si probleme cotidiene. Un relaxare poate face chiar cat o saptamana de odihna.


Reface trupul in perioada de convalescenta


Masajul terapeutic are efect de ameliorare a trupului in perioada de convalescenta, care a suferit  diverse traumatisme, boli sau accidente. Spre exemplu, persoanelor care au avut mana in gips li se recomanda masajul terapeutic pentru a grabi vindecarea membrului rupt/fracturat.



Masajul poate fi facut chiar si acasa, cu ingrediente naturale, chiar din bucatarie: ulei de masline, miere, smantana etc. Iti poti masa singura mainile, picioarele, abdomenul, tamplele sau ceafa pentru a obtine rezultatele dorite.

De asemenea, poti achizitiona din magazinele specializate sau din hipermarketuri uleiuri de masaj cu aroma favorita sau pur si simplu te poti folosi de o sticluta in care adaugi ulei de masline si cateva picaturi din uleiul esential favorit, in functie de rezulutatele pe care le obtii:

1  Relaxare: ylang-ylang , portocala, bergamot, lavanda;

2  Inviorare: eucalipt;

3Somnolenta: ylang-ylang, lavanda;

4 Tratarea afectiunilor respiratorii: menta, eucalipt, cimbru;


5
Reducerea celulitei: grapefruit, lavanda, chiparos , anason;

6 Afrodisiac: avocado, santal, cuisoare, scortisoara, ghimbir.

Rasfata-te si descopera beneficiile masajului, apeland la un maseur profesionist de pe www.cautmasaj.ro!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare