Terapii alternative

#inima #beneficii #ceai verde #slabit #beneficii ceai verde

Beneficiile ceaiului verde: te ajuta sa slabesti si sa ai grija de inima ta

Ceaiul verde este una dintre cele mai populare bauturi din lume, nu atat pentru gustul sau, cat pentru numeroasele beneficii pe care le are pentru sanatatea organismului. Obtinut din planta Camelia Sinensis, ceaiul verde poate fi consumat dimineata, in locul cestii de cafea, sau inainte de mesele principale, pentru a inhiba pofta de mancare.

Cum prepari ceaiul verde

Pentru a te bucura din plin de beneficiile ceaiului verde trebuie sa stii cum sa-l prepari. Ideal ar fi ca temperatura apei sa aiba 70 de grade Celsius, dar daca nu ai un termometru care sa-ti masoare temperatura, poti incerca urmatoarea tehnica: adu apa la punctul de fierbere, apoi inchide focul si las-o la racit 3-5 minute. Umple o cana cu apa si pune un pliculet sau o lingura de ceai.

Nu lasa frunzele la infuzat mai mult de 3 minute, deoarece ceaiul va dobandi un gust amarui. Ceaiul verde ar trebui consumat proaspat, imediat dupa ce il prepari.

Beneficiile ceaiului verde

Te ajuta sa slabesti

Ceaiul verde este considerat un adjuvant excelent in dietele de slabit, deoarece accelereaza procesul metabolic numit termogeneza, prin care depozitele adipoase sunt topite mai repede, iar absorbtia grasimilor este prevenita.

In plus, ceaiul verde te ajuta sa dobandesti rapid senzatia de satietate si inhiba pofta de mancare, motiv pentru care consumul sau este recomandat inaintea meselor principale.

Reduce stresul

In perioadele in care esti foarte stresat, ceaiul verde se dovedeste a fi un prieten de nadejde. Prin continutul de L-teanina, acest tip de ceai iti imbunatateste tonusul psihic si scade nivelul de cortizol, astfel incat vei dobandi o stare de spirit mai buna si vei face fata mai usor situatiilor care apar pe parcursul zilei.

Atenueaza aspectul celulitei

Celulita se formeaza dintr-o multime de motive, unul dintre cele mai importante fiind retentia apei in organism si circulatia limfatica necorespunzatoare. Un consum moderat, insa regulat de ceai verde, te poate ajuta sa atenuezi aspectul celulitei, deoarece substantele active din frunze combat retentia hidrica.

Scade riscul de boli cardiovasculare

Ceaiul verde joaca un rol important si in procesul de purificare a sangelui, deoarece grabeste curatarea arterelor de colesterol. Astfel, riscul infundarii vaselor de sange si al aparitiei bolilor cardiovasculare este mult diminuat.

Scade riscul de diabet

Riscul de a face diabet scade atunci cand consumi in mod regulat ceai verde, deoarece bautura regleaza nivelul de zahar din sange si contribuie la producerea unei cantitati optime de insulina.

Te energizeaza

O ceasca de ceai verde contine doar 25 de mg de cafeina. Asadar, daca iti doresti sa renunti la cafea fara sa renunti si la energia pe care aceasta ti-o ofera, bea ceai verde, insa nu mai tarziu de ora 17:00.

Previne imbatranirea prematura

Ceaiul verde este plin de substante antioxidante care formeaza un ecran protector impotriva radicalilor liberi si impiedica degradarea celulelor pielii. Tenul tau va ramane tanar pentru mai mult timp, iar ridurile vor intarzia sa apara, daca iti faci un obicei din a bea ceai verde.

Precautii in consumul de ceai verde

Este contraindicat sa bei ceai verde daca:

  • urmezi un tratament medicamentos pentru insomie, tulburari de ritm cardiac sau dilatarea arterelor coronare
  • ai probleme cu absorbtia calciului si absorbtia fierului
  • suferi de gastrita, ulcer stomacal si duodenita

Este indicat sa nu consumi mai mult de 2-3 cani de ceai verde pe zi.

Sursa foto: zibbleinc.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare