Terapii alternative

#beneficii ceai tarhon #ceai de tarhon #terapii alternative #remedii naturiste #tarhon

Tarhonul, remediu rapid pentru durerile de dinti. Ce alte beneficii importante mai are aceasta planta

Ceaiul de tarhon este un remediu bun la toate. Aroma dulce-picanta l-a facut celebru in bucatariile din mai toata lumea, insa putine persoane stiu ca este un tratament naturist exceptional in lupta cu numeroase boli sau infectii. De exemplu, stiai ca tarhonul alunga rapid durerile de dinti sau masele? Descopera principalele proprietati de care poti beneficia daca faci din ceaiul de tarhon o bautura constanta in meniul tau!

Previne si trateaza problemele digestive

Baut regulat, ceaiul de tarhon este un aliat de nadejde al sanatatii sistemului digestiv. Ajuta la reglarea metabolismului, prin stimularea secretiei de sucuri digestive, si activeaza enzime speciale care ajuta digestia. Este de mare ajutor in caz de constipatie, balonare, dispepsie etc.

Trateaza insomnia

Daca ai probleme cu somnul sau odihna din timpul noptii, apeleaza cu incredere la proprietatile calmante si relaxante ale unui ceai de tarhon. Ajuta la relaxarea nervilor si la calmarea starii de agitatie. Combate oboseala si ajuta la inducerea starii de somn.

Alunga durerile de dinti si afectiunile stomatologice

Substantele active din tarhon au un efect calmant rapid asupra durerilor gingivale si dentare si previn aparitia cariilor. Ceaiul baut constant devine astfel un aliat important al sanatatii orale. Poate fi folosit atat ca antiseptic, cat si ca agent anestezic in stomatologie.

Ajuta la rezolvarea problemelor ginecologice

Ceaiul de tarhon este un "prieten" de incredere al sanatatii genitale a femeilor. Pe langa faptul ca lupta impotriva infertilitatii, prin reglarea ciclului menstrual si a ovulatiei, infuzia din aceasta planta aromatica reprezinta un calmant natural al simptomelor sindromului premenstrual, care afecteaza majoritatea femeilor.

Intareste imunitatea si previne infectiile

Tarhonul este o iarba aromatica medicinala cu puternice proprietati imunostimulatoare, datorita antioxidantilor si compusilor activi, dar mai ales a continutului crescut de vitamina C.

Detoxofica organismul

Ceaiul de tarhon are un puternic efect detoxifiant in corp. Elimina toxinele din organism si, odata cu ele, si starea de oboseala si stres care iti afecteaza sanatatea.

Contraindicatii ale ceaiului de tarhon

Ceaiul de tarhon este contraindicat femeilor insarcinate sau care alapteaza, precum si celor care manifesta alergii la substantele din plante.

Sursa foto: earthspiritenergy.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare