Terapii alternative

#roinita #ceai roinita #beneficii ceai roinita

Beneficiile ceaiului de roinita, sursa ta zilnica de relaxare si fericire

Roinita este o planta medicinala cu importante proprietati curative asupra organismului. Ceaiul de roinita are o aroma placuta si este usor metolat. Placerea de a bea un ceai gustos este completata si de o serie de beneficii importante asupra sanatatii, roinita fiind considerata un tratament de exceptie impotriva anxietatii, stresului, insomniei si a multor altor afectiuni frecvente.

Combate depresia si stresul

Substantele active din roinita actioneaza ca un calmant asupra sistemului nervos central. Consumul moderat de ceai de roinita este considerat un remediu de exceptie impotriva simptomelor pe care depresia si stresul le provoaca in organism: oboseala, stare anxioasa, agitatie, dureri de cap etc.

Trateaza afectiunile digestive

Roinita are puternice efecte calmante si terapeutice asupra sistemului digestiv. Indigestia, balonarea si diareea sunt doar trei afectiuni gastrointestinale care pot fi tratate cu ceai de roinita, datorita proprietatilor calmante ale acestuia.

Combate tulburarile de somn

Insomniile sau tulburarile de somn aparute pe fondul surmenajului psihic pot fi tratate cu succes cu o cura de ceai de roinita. In combinatie cu valeriana, musetel sau hamei, ceaiul de roinita se dovedeste a fi un somnifer natural exceptional, ajutandu-se sa ai un somn odihnitor si linistit in timpul noptii.

Combate simptomele dementei sau ale Alzheimerului

Studii recente au aratat ca roinita are capacitatea de a combate starea de agitatie frecvent intalnita la bolnavii de Alzheimer, dar si de a amana declinul cognitiv asociat dementei. Roinita este considerata un stimulent sau revitalizant mental foarte bun.

Previne bolile de inima

Roinita are efecte calmante si asupra inimii, reducand palpitatiile si hipertensiunea arteriala.

Trateaza leziunile herpetice

Ceaiul de roinita este util si in combaterea sau inhibarea mai rapida a actiunii virusului herpetic in organism. Consumat intern, ajuta la diminuarea efectelor virusului, iar aplicat extern, pe leziuni, grabeste vindecarea.

Contraindicatii ale ceaiului de roinita

Ceaiul de roinita nu are foarte multe contraindicatii si nici efecte secundare severe. Specialistii nu il recomanda insa persoanelor care sufera de hipotiroidie sau care urmeaza un tratament medicamentos cu sedative sau antidepresive. Cere intotdeauna sfatul unui medic sau fitoterapeut inainte de a face o cura cu ceai de roinita!

Sursa foto: infosmi.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare