Terapii alternative

#anason #tratamente alternative #ceai anason #beneficii ceai anason

Beneficiile ceaiului de anason, condimentul care pune la punct sanatatea!

Anasonul este unul dintre cele mai vechi si cunoscute condimente din lume, alaturi de chimen, fenicul sau marar, din a caror familie de plante face parte. Parfumat si foarte placut la gust, anasonul este un remediu medicinal cu puternice efecte antibacteriene, calmante, antioxidante si imunostimulatoare, care il transforma intr-un medicament natural si benefic pentru tot organismul.

Trateaza si previne bolile tractului gastro-intestinal

Ceaiul de anason isi aduce cel mai mult contributia in prevenirea si tratarea bolilor tractului gastro-intestinal. Este considerat un remediu de exceptie in combaterea unor afectiuni precum:

  • balonare;
  • crampe abdominale;
  • flatulenta;
  • indigestie;
  • constipatie;
  • gastrita;
  • viermi intestinali.

Intareste sistemul imunitar

Ceaiul de anason ajuta la intarirea imunitatii naturale a organismului, datorita numeroaselor substante nutritive pe care le contine, ce creeaza o fortareata impotriva atacului radicalilor liberi sau agentilor patogeni. Anasonul este o sursa bogata de fier, vitamina C, magneziu, fosfor, calciu, zinc si de alti nutrienti cu rol in protejarea si mentinerea sanatatii organismului.

Trateaza infectiile

Anasonul are un puternic efect antibacterian, fiind un adjuvant exceptional in tratarea infectiilor cu virsuri, bacterii sau fungi.

Amelioreaza simptomele racelii si gripei

Ceaiul de anason este un aliat de nadejde impotriva virozelor respiratorii sezoniere. Pe langa faptul ca intareste sistemul imunitar, anasonul ajuta la curatarea plamanilor de mucus si la eliberarea rapida a cailor respiratorii in caz de nas infundat, datorita substantelor naturale cu efect expectorant.

Imbunatateste sanatatea organelor reproducatoare la femei

Anasonul este un stimulent uterin puternic si creste semnificativ libidoul, fiind de un real ajutor in combaterea infertilitatii si imbunatatirea vietii sexuale la femei.

Contraindicatii si efecte secundare ale ceaiului de anason

Consumat aleatoriu, fara consultarea medicului, sau in doze necorespunzatoare, ceaiul de anason prezinta un risc de intoxicatii si efecte secundare nocive. Cele mai frecvente dintre acestea sunt convulsiile, varsaturile, irascibilitatea etc. Nu toate tipurile de anason stelat sunt periculoase si nu toata lumea manifesta reactii adverse in urma consumului regulat al ceaiului. Cu toate acestea, este indicat sa consulti medicul inainte de a face cure pe termen lung cu ceai de anason, pentru a fi sigur ca esti in siguranta.

Foto: Wallpaperscraft.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare