Terapii alternative

#nasturel #beneficii ceai #terapii naturiste # cum tratezi #ceai nasturel # ceai fumat # ceai detoxifiere #ceai infectii

Beneficiile ceaiul de nasturel, planta care stimuleaza libidoul, invinge cancerul si...

Nasturelul (nasturtium officinalis) este o planta cu puternice efecte medicinale, care este utilizata si in scop culinar - in special in sucuri si salate, avand un gust aromat si usor picant.

Insa frunzele proaspete de nasturel (nu se usuca, intrucat isi pierd valoarile nutritionale si terapeutice) pot fi transformate si in ceaiuri concentrate, cu puternice efecte medicinale. Iata principalele afectiuni care pot tratate cu ajutorul ceaiului de nasturel!

Beneficiile ceaiului de nasturel

Trateaza cistitele si infectiile urinare. Ceaiul de nasturel actioneaza ca un antiinflamator si antiseptic natural pentru tractul urinar si genital feminin, ajutand la prevenirea unora dintre cele mai frecvente afectiuni: infectii urinare, cistite, anexite etc.

Are efect afrodiziac. Nasturelul este recunoscut ca fiind una dintre plantele cu cele mai puternice efecte afrodiziace, stimuland libidoul si imbunatatind viata sexuala a cuplurilor.

Ajuta la tratarea cancerului. Ceaiul de nasturel consumat zilnic poate deveni un adjuvant pretios in lupta contra tumorilor canceroase. Specialistii sustin ca substanta unica din nasturel, care ofera si gustul usor picant plantei, are un efect puternic de distrugere a celulelor canceroase si de eliminare a substantelor nocive care agraveaza maladia.

Are efect detoxifiant puternic. Ceaiul de nasturel este unul dintre cele mai puternice detoxifiante pentru organism. Substantele active din planta "matura" toxinele din organism, oferindu-ti din nou starea de bine, energia si silueta mult dorite.

Protejeaza fumatorii de cancer pulmonar. Poate ca nu are puterea de a te ajuta sa te lasi de fumat, insa cu siguranta iti vine in ajutor atunci cand ai acest viciu. Baut zilnic, Ceaiul de nasturel ajuta la protejarea plamanilor de substantele carcinogene din tigari.

Combate astenia sau depresia. Infuzia de nasturel are un efect benefic asupra sistemului nervos central, datorita proprietatilor energizante, vitaminizante si a numeroarelor minerale pe care le contine, fiind considerat un remediu profilactic eficient impotriva asteniilor de sezon sau a depresiei.

Contraindicatii ale ceaiului de nasturel

Ceaiul de nasturel si, in general, consumul acestei plante sunt contraindicate persoanelor care sufera de ulcer gastric, nefroza, afectiuni tiroidiene, dar si copiilor cu varste mai mici de 4 ani. Si gravidele ar trebui sa ocoleasca aceasta planta in meniul lor.

Foto: Newchancemedicalclub.at

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare