Terapii alternative

#sanatate #terapii alternative #terapie bowen #beneficii terapie bowen

Beneficii ale terapiei Bowen

Stresul, durerile, oboseala sau dereglarile hormonale pot fi tratate cu ajutorul terapiei Bowen, o terapie revolutionara de vindecare a organismului. Desi in Romania aceasta terapie este putin cunoscuta, pe plan international este considerata cea mai puternica metoda de insanatosire. Prin relaxare profunda, corpul isi mobilizeaza resursele de autovindecare si combate astfel aparitia bolilor.

Ce este terapia Bowen

Terapia Bowen este o tehnica holistica de stimulare a corpului care actioneaza asupra tesuturilor delicate ale organismului. In cadrul acestei terapii sunt atinse delicat puncte importante, precum cele de la nivelul tesutului conjunctiv, care indeplinesc functii esentiale. Una dintre acestea este interventia in mecanismul de aparare al organismului, prin eliberarea de anticorpi.

Terapia Bowen poate fi folosita pentru a trata probleme musculare si osoase, dar si probleme neurologice cauzate de accidente. Este o tehnica delicata si relaxanta, care nu foloseste manipularea cu forta, fiind o terapie sigura pentru persoanele de orice varsta.

Cu ajutorul acestei terapii, este stimulat procesul de autovindecare a organismului. Rezultatele terapiei sunt imediate.

Terapia Bowen si raspunsul organismului

Terapia Bowen este realizata la nivelul tesuturilor delicate ale organismului. Aceste tesuturi sunt parti ale tesutului conectiv care invaluie, separa si influenteaza fiecare organ si tesut din organism.

Acest tesut este cel mai mare si mai sensibil organ al corpului, avand un efect profund asupra functionarii corecte a organismului.

Beneficiile terapiei Bowen

Principalul beneficiu al terapiei Bowen este ameliorarea si tratarea simptomelor afectiunilor musculare si osoase. Este insa benefica si pentru:

reducerea durerilor

reducerea stresului

stimularea mobilitatii

marirea energiei

stimularea sistemului imunitar

imbunatatirea circulatiei sangelui

drenajul limfatc

depresie

astm

eliminarea toxinelor

asimilarea nutrientilor

pozitia corpului

reglarea functiei celulare.

La ce sa te astepti

Terapia Bowen nu este o terapie de lunga durata. In cele mai multe cazuri, pacientii trebuie sa se astepte la reducere semnifiativa a durerilor si simptomelor chiar dupa prima sedinta. O terapie completa aduce la vindecarea totala.

In cazuri grave insa, aceasta terapie trebuie asociata si cu alte tratamente. Unele persoane pot urma aceasta terapie regulat, pentru a mentine integritatea si echilibrul organismului. Terapia Bowen stimuleaza si sistemul imunitar, care este mai rezistent in fata stresului.

Terapia Bowen si bolile

Terapia Bowen echilibreaza planurile fizice, mentale si emotionale ale organismului. De asemenea, cu ajutorul acestei terapii se pot trata o serie de afectiuni. Printre acestea se numara:

accidente sportive

stres

tensiune a gatului si capului

dureri musculare

dureri osoase

astm

probleme respiratorii

oboseala

surmenaj

infarct

atac cerebral

probleme digestive

probleme menstruale

colici

dereglari hormonale

dificultati de invatare

sciatica

scolioza.

Sfaturi si precautii

Este indicat ca dupa o sedinta de terapie Bowen sa eviti orice terapie fizica sau forma de manipularefizica, precum masaj, fizioterapie sau acupunctura, timp de o saptamana dupa tratament. Aceste tratamente pot anula efectele terapiei Bowen.

In prima saptamana dupa terapie este indicat sa eviti expunerea la temperaturi extreme, sa nu folosesti paturi electrice si sa faci bai cu apa calda, evitand astfel apa fierbinte.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare