Terapii alternative

#astm # astm de toamna #teraptii alternative

Astmul de toamna: terapii alternative simple si eficiente

Astmul este o boala cronica a plamanilor si, in ciuda faptului ca nu s-a descoperit un tratament miraculos care sa il vindece, exista solutii alternative care il tin sub control si ii amelioreaza simptomele. Astmul este mai accentuat toamna, odata cu racirea vremii, scaderea presiunii atmosferice si intensificarea vantului. Daca si tu suferi de astm, poti incerca unul dintre urmatoarele terapii alternative, pentru a trece cu bine de acest val al crizelor asmatice.


1. Tehnica de respiratie Buteyko

Tehnica de respiratie Buteyko este o terapie alternativa eficienta in caz de astm bronsic. Dezvoltata de cercetatorul rus Konstantin Pavlovich Buteyko, aceasta tehnica presupune exercitii de respiratie lenta, intrucat, in cazul astmaticilor, volumul de aer respirat este foarte mare, iar hiperventilatia scade nivelul de dioxid de carbon din sange, care la randul sau nu mai permite oxigenarea corespunzatoare a tesuturilor, iar caile aeriene se ingusteaza. Asa apare astmul.

Exercitiile Buteyko pot fi invatate rapid si pot fi practicate oriunde, chiar si la birou. Stai asezat pe scaun si tine spatele drept. Inspira pe nas timp de doua secunde si expira timp de 3 secunde. Apoi, tine-ti rasuflarea pana cand simti un usor disconfort (20-40 de secunde). Repeta exercitiul de cat mai multe ori.

Este bine sa stii ca tehnica de respiratie Buteyko este o terapie alternativa de lunga durata, insa care a dat rezultate bune pana acum.


2. Alimentatia bogata in acizi grasi omega 3, fructe si legume

Alimentatia corecta este o terapie alternativa excelenta pentru persoanele care sufera de astm, insa pentru aceasta trebuie sa faci diferennta intre produsele care iti pot agrava crizele si cele care pot ameliora simptomele.

Consuma alimente bogate in acizi grasi esentiali omega 3, precum si fructe si legume, daca vrei sa te bucuri de o toamna linistita, fara crize de astm. Este recomandat sa eviti alimentele care favorizeaza inflamatiile: produsele lactate, produsele sarate, produsele cu grasimi saturate, produsele care contin aditivi alimentari si conservanti din plin.


3. Plantele medicinale

Unele plante medicinale sunt recunoscute pentru efectele lor benefice asupra plamanilor si constituie adesea prima terapie alternativa incercata de bolnavi pentru ameliorarea simptomelor astmului.

  • extractul de Ginkgo Biloba
  • iedera uscata
  • Boswellia serrata


Sursa foto: huffingtonpost.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare