Terapii alternative

#antibiotice naturale #tratamente naturiste

Antiobioticele naturale, mit sau realitate in programele de deparazitare?

Conform datelor Organizatiei Mondiale a Sanatatii, din cele 50 de milioane de oameni care mor anual in lume, pentru 16 milioane cauza o reprezinta bolile infectioase si parazitare. Aceasta clasa de boli reprezinta in prezent prima cauza a mortalitatii din lume. La numarul total de bolnavi existenti pe glob, infestarile cu viermi intestinali ocupa locul trei.

Bolile parazitare sunt cauza intarzierii dezvoltarii psihice si fizice la copii, La adultii activi, ele reduc capacitatea de munca, provoaca alergizarea organismului infestat, scad rezistenta la bolile infectioase si somatice, si micsoreaza eficienta vaccinoprofilaxiei. Conform estimarilor Bancii Mondiale, pierderile economice provocate de helmintiazele intestinale ocupa locul patru dintre toate bolile si traumatismele. 

Importanta educatiei sanitare

Infestarea omului cu helminti depinde de educatia sanitara a fiecaruia. Un factor important il reprezinta si nivelul de dezvoltare economica a tarii. In Africa, fiecarui locuitor ii revin peste doua tipuri de helminti, in Asia si America Latina – mai mult de unul, iar in Europa prospera, fiecare al treilea locuitor este infestat cu helminti. In general, conform datelor Organizatiei Mondiale a Sanatatii, peste jumatate din populatia planetei sufera de boli parazitare. In prezent nu exista programe de dehelmintizare si, bineinteles, putem presupune ca numarul de infestari cu helminti creste continuu. 

In ce fel actioneaza helmintii asupra gazdei sale? 

Actiunea mecanica a parazitilor asupra organismului gazdei este destul de variata si reprezinta uneori cauza principala a complicatiilor grave. Infasurandu-se, helmintul poate bloca lumenul intestinal sau poate comprima cu masa sa peretele intestinal. In afara de aceasta, parazitii au organe de fixare (ventuze, carlige). Astfel se pot fixa in diverse feluri. Se pot lipi usor, cat sa nu fie antrenati de secretiile intestinale, sau se pot atasa astfel incat mucoasa intestinala, la locul de fixare, incepe sa se erodeze. Interactiunea mecanica in acest caz are drept urmare hemoragia, iritarea terminatiilor nervoase (durere), iar in cazurile grave – necroza intestinala.

Exista o serie de helminti, care nu se localizeaza in intestin, ci in alte organe. Echinococul, de exemplu, in afara de ficat, unde produce chistul hidatic hepatic, se poate dezvolta si in creierul uman. Marindu-se in volum si craniul fiind rigid, el stimuleaza aparitia edemului cerebral si produce ischemie cerebrala, cu dezvoltarea ulterioara a atrofiei corticale. Unii paraziti se adapteaza atat de bine in caile biliare, incat blocheaza uneori in totalitate eliminarea bilei. Asemenea pacienti ajung deseori in spitalele de boli infectioase cu diagnosticul de „hepatita” sau la chirurgie cu suspiciunea de „litiaza biliara”. 

Simptomele prezentei parazitilor in organism

De regula, parazitarea cu un exemplar solitar nu creeaza probleme deosebite gazdei. Simptomele bolii se manifesta atunci cand numarul helmintilor depaseste un anumit prag, caracteristic fiecarui tip, sau atunci cand un parazit solitar „uita” si incalca in mod flagrant „disciplina”. Simptomele generale ale cronicizarii helmintiazei corespund manifestarilor unei intoxicari indelungate: slabiciune, scaderea puterii de munca si a poftei de mancare, scaderea interesului fata de micile (si nu numai) placeri ale vietii, scaderea in greutate, anemia. Periodic se observa febra usoara (de pana la 38°C), pot aparea modificari ale scaunului, senzatie de greutate subcostala, in partea dreapta, intoleranta la anumite alimente. In faza cronica se observa modificarea proceselor de schimb in organism, determinate de absorbtia de catre helminti a substantelor nutritive esentiale, fapt ce provoaca deficit de vitamine, minerale, aminoacizi si alte componente nutritive. Drept rezultat apar: astenia, anemia, stari imunodeficitare si alte semne generale. Afectarea sistemului imunitar poate fi cauza imbolnavirilor infectioase si virale dese. Parazitarea indelungata cu helminti sporeste riscul aparitiei unui cancer, determinat atat de modificarile sistemului imunitar, cat si de actiunea indelungata a helmintilor asupra tesuturilor si organelor gazdei. 

Suport natural pentru organism

Pentru sporirea functionarii organismului, sustinerea imunitatii si respectiv, evitarea si prevenirea parazitilor intestinali, este foarte importanta adaptarea unui mod cat mai sanatos de viata. Totodata, chiar daca va confruntati deja cu unele dintre simptomele mentionate mai sus, este foarte important sa optati pentru un program de deparazitare si imunizare a organismului cu produse cat mai naturale. Stim cu totii ca exista o gama vasta de antibiotice extrem de puternice, dar artificiale, care promit inlaturarea helmintilor instant si rapid, ceea ce, dupa cum spun specialistii in sanatate, este practic imposibil.

Daca, totusi, cautati un preparat cu efecte antibiotice, dar sa fie creat pe baza naturala, va recomandam cu incredere produsul Pau D’arco, sau „Scoarta din arborele furnicilor”. Fabricat din scoarta acestui arbore, acest pridus exercita actiune antibacteriana, antivirala si antiinflamatoare. Acest produs ajuta la fortificarea imunitatii organismului, zporeste rezistenta organismului la infectiile bacteriene si virale, contribuie la cresterea poftei de viata, a capacitatii de munca, a rezistentei la stres. Totodata, acest produs are efect antimicrobian, prezinta proprietati antioxidante, protejeaza vasele de sange, creste tonusul vital, energia si rezistenta la oboseala.

FOTO: alegecoral.eu

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului