Terapii alternative

#evenimente #programare #date #renuntare la fumat #reusita

Alegerea zilei potrivite pentru a renunta la fumat

Intotdeauna exista o zi de Luni programata in calendarul tau pentru a incepe o dieta, a te apuca de sala sau a te lasa de fumat, nu-i asa? Specialistii sustin ca daca astepti ziua ideala pentru a incepe sa faci ceva, aceasta nu va veni niciodata. Nu exista "cea mai buna zi" pentru a renunta la tigari. Important este sa alegi data potrivita pentru tine, care are cele mai multe sanse de reusita. Iata cum!

Alegerea datei potrivite pentru a renunta la fumat

O varianta care pare sa ii motiveze mai mult pe fumatori sa renunte la tigari este alegerea aleatorie a unei date.

Ia un calendar si pune varful pixului pe o data la voia intamplarii. Programeaz-o in agenda ta ca fiind ziua in care te vei lasa de fumat. Este mai simplu si mai eficient decat sa stai sa te gandesti foarte mult si sa alegi o zi care ti se pare tie ca se potriveste. Asigura-te insa ca ziua aceea nu coincide cu un eveniment important sau stresant din viata ta, deoarece nu vei reusi sa realizezi ce iti propui.

Renuntarea la fumat este un eveniment emotional in viata ta. Din acest motiv, specialistii te sfatuiesc sa alegi o data cu insemnatate personala pentru tine, deoarece va avea un rol motivant in atingerea scopului propus. Poti opta pentru zile de nastere sau ziua internationala a renuntarii la tigari.

Este important sa te autoeduci si sa lucrezi foarte mult cu tine insuti atunci cand iti propui sa te lasi de fumat. Gandeste-te dinainte la un plan de bataie in acest scop si asigura-te ca in ziua pe care ai stabilit-o dai startul "detoxifierii" de tigari.

Ce date sa NU alegi niciodata pentru a renunta la tigari

Scoate-ti din minte si din plan ideea de a te lasa de tigari intr-o zi de Luni. Nu functioneaza niciodata si pare sa aiba o karma negativa asupra sanselor de reusita a planului tau de a scapa de acest viciu.

De asemenea, evita sa iti programezi ziua in care te lasi de fumat in apropierea unui eveniment major din viata ta sau dupa un eveniment stresant, traumatic.

Apropierea nuntii, perioadele incarcate de la serviciu, divortul, decese in familie - toate acestea sunt evenimente si perioade in care renuntarea la fumat este ultima dintre grijile tale. Dimpotriva, in astfel de situatii, tigarile vor deveni o metoda de relaxare si confort.

Este recomandat sa iei decizia de a renunta la acest viciu in perioadele de liniste emotionala, cand esti relaxat si nu exista factori care ti-ar putea disturba planul de a nu mai fuma.


Foto: bellenews.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare